Nieuwsbrief ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 09-10-2009 om 17:11  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - De wekelijkse nieuwsbrief van de ZeeVerse Vismarkt.

Beste Visliefhebber,

Donderdagavond is de 1e van de 8 nieuwe afleveringen “Keuringsdienst van Waarde” weer begonnen, het consumentenprogramma over eten. De presentatoren stellen de vragen die wij allemaal wel eens hebben aan fabrikanten en detaillisten. Vragen die soms erg simpel zijn, maar waar de meest hilarische antwoorden op komen. Op een leuke wijze wordt er een kijkje genomen in de keuken van de Nederlandse voedselindustrie.

In de 1e aflevering gaat het over gamba’s want wat is dat eigenlijk? Is het nu een grote garnaal, tijgergarnaal of is het hetzelfde als een Langoustine? U als bezoeker van de ZeeVerse Vismarkt weet uiteraard wel dat een gamba een grote garnaal is uit de Middellandse zee en een langoustine een Noors kreeftje en dus niet hetzelfde kan zijn. Maar tegenwoordig worden er zoveel (onzin)namen aan alles gegeven, dat de meeste mensen door de bomen het bos niet meer zien. De gamba proberen ze wel te kweken in Azië maar de smaak is toch echt niet hetzelfde.

Wij houden het liever transparant en verkopen alleen maar de echte Hollandse garnaal, ongepeld, dus echte pure smaak en Langoustine, een Noorse kreeft uit de koude wateren van de Noordzee. Mocht u de aflevering nog willen zien, dan kan dat via www.uitzendinggemist.nl .

Vanmiddag waren wij aanwezig op Waddengoud Culinair in Leeuwarden, een culinaire markt en proeverij met een kookwedstrijd met gebruik van producten rondom het waddengebied. Het was een mooi evenement met veel aandacht voor het (h)eerlijke product.

Vanmorgen is de WR 57 binnengekomen met superkwaliteit verse schar. De scharretjes komen van vlak onder de kust vandaan en hebben lekker veel vis op de graat. Heerlijk om in de olie te bakken met wat kibbelingkruiden (want niet alleen geschikt voor kibbeling, maar voor alle gebakken vis!) Erg lekker voor op een broodje of zo uit de hand bij een biertje! Deze week 5 kilo Schar voor € 10,00!!

De vissers van Wieringen, waaronder de WR 23 en de WR 108 , hebben verder gezorgd voor een ruim assortiment verse vis, waaronder Tong, Tarbot, Zeebaars, Kabeljauw, Schol, Rode Poon, Grauwe Poon, Wijting, Tongschar, Lange Schar, Langoustines, Krabbenpoten, Jakobsschelpen, Pijlinktvis, Spiering, Snoekbaars, Zeeduivel, Makreel, Garnalen, Mosselen, Oesters, Sardines en Kokkels.

De TS 31 van Jan en Barbara is vanochtend voor het laatst binnengekomen dit jaar. De standwantvisserij op het wad is weer voorbij. Dat betekent dat wij morgen de laatste harders van het wad op het ijs hebben liggen. Ze zijn extra voordelig voor u geprijsd, 1 kilo voor € 5,90

Een fijn weekend!!

Hartelijke Groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt
(advertentie)
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Etappe winnaar op Wieringen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...