Asbest vrijgekomen bij brand op industrieterrein Schelphorst Wieringerwerf
Uitgegeven op 08-10-2009 om 16:58  |  link  |  bewaar  |  print

foto hans vrenegoorWIERINGERWERF - Tijdens een grote brand die afgelopen nacht woedde bij een bedrijfloods op industrieterrein Schelphort in Wieringerwerf is een geringe hoeveelheid asbest vrijgekomen.
Op 8 oktober 2009 omstreeks 2.00 uur heeft brand gewoed in het bedrijf van de firma Beukeveld aan de Hoekvaartweg te Wieringerwerf. De bedrijfsloods waar de brand is uitgebroken, bleek asbesthoudend materiaal te bevatten. Een geringe hoeveelheid asbest heeft zich buiten de brandhaard verspreid.

Het asbest dat nog op de locatie van de brand en de omgeving ligt, zal zo spoedig mogelijk worden opgeruimd door een gespecialiseerd bedrijf. Het asbest ligt nu op de grond. Zolang de asbestdeeltjes niet kapot gelopen of gereden worden is het risico beperkt. Om aanraking met het asbest zoveel mogelijk te voorkomen, is het gebied afgezet. Direct omwonenden en bedrijven zijn inmiddels gewaarschuwd.
Direct omwonenden wordt geadviseerd bij binnenkomst goed hun schoenen te vegen en hun auto af te (laten) spuiten. Voor het laten afspuiten van uw auto door de brandweer kunt u contact opnemen met de gemeente op telefoonnummer: (0227) 606464.
Voor gezondheidsvragen kunt u tijdens kantooruren terecht bij de GGD Hollands Noorden via telefoonnummer: 0229 253310.
(bericht geplaatst op verzoek van de gemeente Wieringermeer. Voor aanvullende vragen kunt u terecht op de afdeling communicatie van die gemeente)
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Eieren gooien - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...