Duinrand wint eenvoudig van Succes
Uitgegeven op 05-10-2009 om 19:12  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF – De eerste twintig minuten leken veelbelovend voor Succes. De mannen uit Schoorl bleken echter te sterk en gingen met een 1-6 overwinning terug richting de duinen. Ondanks een gure wind kwamen er relatief veel bezoekers naar het sportterrein aan de Belterlaan.

Succes opende sterk en had het eerste kwartier het meeste balbezit. Een aantal aardige acties werden opgezet, maar het verzilveren hiervan bleek een lastige opgave. Duinrand bleef al die tijd beheerst spelen en had aan enkele kansen genoeg. In de 37e minuut scoorde de goed spelende spits van Duinrand de 0-1. Enkele minuten daarna stond het al 0-2 waardoor Succes met een kleine achterstand thee ging drinken.

De tweede helft begon Succes in dezelfde formatie. Geen wissels tot dusver. Andre Verheijen was deze week afwezig. En dat was duidelijk merkbaar. Het ontbrak bij Succes aan een controlerende middenvelder. De tweede helft was nog geen tien minuten bezig toen de bezoekers het derde doelpunt achter de doellijn trapte. Ook het vierde doelpunt was eenvoudig gemaakt. Inmiddels had trainer Gosse Bosma drie spelers gewisseld: Paul Singelenberg kwam het veld in voor Jop van den Esschert, Maikel Hoekstra voor Remko IJzer en Tom Hoekstra voor Edwin Ansink. Pascal Sanou was deze wedstrijd niet trefzeker, maar wist toch nog de eer enigszins te redden door in de 66e minuut 1-4 te scoren. Twee minuten later scoorde Duinrand met een mooie lob de 1-5. Nadat Singelenberg het veld had betreden, werd het spel direct feller. Succes creëerde meer kansen en kwam meer aan voetballen toe. In een aanval van Succes belandde de bal van Sanou helaas op de lat. Vlak voor tijd deelde Duinrand de definitieve genadeklap toe door 1-6 te scoren. Succes probeerde daarna nog enkele keren een doelpunt te maken, maar de sterk presenterende keeper van Duinrand stak hier zijn keepershanden voor. Succes staat ondanks deze zware nederlaag nog in het linkerrijtje, op een vijfde plaats.