Piet Schrijvers onderhoudend in volle Parkzaal
Uitgegeven op 25-04-2009 om 11:31  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - In een goed gevulde Parkzaal heeft oud Ajax keeper Piet Schrijvers het aanwezige publiek een mooie avond bezorgd.


Piet Schrijvers, "De Beer van de Meer".


Bereleuk

De Beer van de Meer, Piet Schrijvers, was vrijdag jongstleden te gast in De Harmonie te Hippolytushoef. Dit op uitnodiging van de Club van 100 van voetbalvereniging Succes. Deze club heeft tot doel die zaken voor de vereniging te realiseren die door de reguliere begroting niet gedekt worden. Diverse initiatieven vanuit de vereniging zijn in de loop der tijd door de Club van 100 beloond met een bijdrage. Eens per jaar organiseert de club een avond met een prominente spreker uit de voetbalwereld. Dit keer dus met Schrijvers, topkeeper in de jaren zeventig en tachtig.

Schrijvers verhaalde in zijn lezing over zijn rijke voetbalcarrière. Vooraf had hij aangekondigd dat dit wel een uurtje in beslag kon nemen. Het werden er tweeënhalf. Niet zo vreemd natuurlijk als je kan vertellen over een succesvolle loopbaan die bestond uit meer dan zeshonderd competitiewedstrijden bij vijf werkgevers en een ruime hoeveelheid interlands met deelname aan vier europese en mondiale eindtoernooien.

De anekdotes waren niet van de lucht. Zo vertelde hij dat hij zijn mooiste tijd had gehad bij het roemruchte FC Twente in begin jaren zeventig. Als semiprof moest hij zich daar wel eens haasten om vanuit zijn werk op tijd te komen voor de training. De betonwagen, waar hij chauffeur op was, parkeerde hij dan bij het stadion. Na de training kon hij die dan nog eventjes gaan schoonmaken. Toch wel wat anders dan het leventje van de profs van tegenwoordig.

Ook zijn tijd bij Ajax werd ruim belicht. Hij vertelde hoe hij er als jong 'boertje' binnenkwam, maar daar direct duidelijk maakte dat er met hem niet te spotten viel. Ook conflicten met trainers en besturen kwamen ter sprake. Steeds kwam hij daarbij als winnaar uit de strijd. Het was zoals hij keepte, nooit ging hij voor iemand opzij en kwam hij uit dan nam hij alles en iedereen mee.

Voor de winnaar Schrijvers waren de laatste jaren van zijn carrière in Zwolle niet de meest mooie. Toen Rotterdamse suppoosten hem fijntjes opmerkten hoeveel tegengoals hij had herinnerde hij ze aan het feit dat ze nog niet lang daarvoor bij hem hadden geslijmd en gebedeld om een shirt van het Nederlands Elftal. Roem is vergankelijk.

Na zijn tijd als keeper werd Schrijvers trainer. Assistent, hoofd- en keeperstrainer, alle functies heeft hij vervuld. Dit bij clubs in diverse geledingen van het voetbal en in binnen- en buitenland. Het tekent de liefhebber dat hij zich niet teveel voelt voor een amateurclub. Op dit moment traint hij de zaterdagvierdeklasser FZO in Zeist. Met nog twee wedstrijden te gaan heeft hij daarmee de beste kaarten in de hand voor het kampioenschap. Een herkenbare situatie voor de aanwezige Successers.

Na de monoloog van Schrijvers was het tijd voor een vragenronde. Vragen over hoogte- en dieptepunten, wel of geen muur en Stekelenburg of Vermeer. Hij ging er graag op in en nam ruim de tijd voor iedereen.

Als afsluiting was er een quiz. Aan de bezoekers werden formulieren met vragen over de hoofdpersoon van de avond uitgedeeld. Voor de winnaar lag er een gesigneerd boek klaar. Na een afvalsysteem, waarbij degenen met de juiste antwoorden mochten blijven staan stonden er nog drie deelnemers. Eén duo, bestaande uit Succes-sponsoren Marcel Hoekstra van Slagerij Ottens en de uitbater van De Harmonie Mark van Elselo, deed gezamelijk mee voor de hoofdprijs. De andere finalist was Bas Speyers, voetbaldier, Successer en Ajacied in hart en nieren. Piet had bij de bestudering van de formulieren echter snel door dat het duo tijdens het invullen gesouffleerd moet zijn geweest. Bas Speyers was dan ook de terechte winnaar. Het duo mocht boete doen door middel van het zingen van een lied. De door de zingende uitbater ingezette verbastering van het Sparta-Lied had volgens enkele bezoekers potentie om op de plaat te worden gezet. Wellicht een leuk idee om dat na komende zondag met de selectie van Succes te doen. Na dit muzikale intermezzo besloot Schrijvers de hand over het hart te halen en beloonde hij alle drie de mannen met een boek. Vooral de inscriptie 'Voor de Held van de Belt, van de Beer van de Meer' deed oud eerste elftalkeeper Hoekstra glunderen van trots.

Het programma was hiermee ten einde. De vele bezoekers hadden wederom een mooie voetbalavond beleefd. Dank gaat hiervoor uit naar de sponsoren, De Harmonie uit Hippolytushoef en Multimate uit Anna Paulowna. De Club van 100 mocht op deze avond weer een aantal nieuwe leden noteren. Hopelijk doet dit voorbeeld volgen, waardoor zij nog meer initiatieven kan ondersteunen en ontwikkelen. Op bijgaande link staat het aanmeldingsformulier. http://vvsucces.com/downloads/ClubVan100APO.pdf

Mark moest zingen en maakte spontaan een Succes clublied.
Succes-lied

Blauw Zwart is onze glorie,
Blauw Zwart zit ons in 't bloed,
Bij neerlaag of victorie,
Bij voor- of tegenspoed.
Blauw Zwart gaat nooit verloren,
En jaren nog hierna,
Zullen wij laten horen:
SU - CC - ES !
Zullen wij laten horen:
SU - CC - ES !

Deez' vlag ze is ons heilig,
Reeds vele jaren lang.
Bij Blauw Zwart zijn wij veilig,
Zijn wij voor niemand bang.
Wij zweren bij die kleuren,
En zingen hoe't ook ga,
Bij wat ook moog' gebeuren:
SU - CC - ES !
Bij wat ook moog' gebeuren:
SU - CC - ES !



De club van honderd is een Succes.

Petje op petje af, dit keer zonder petjes....

Uiteraard een blik jodekoeken mee naar huis.

Een selectie op zich. Onder de vlag van één van de sponsors.
(advertentie)
Actueel...
24-04-2024 Auto rijdt het Ulkediep naar binnen
24-04-2024 Koningsdag 2024
24-04-2024 Pieter Scheltus na stratenmaker nu campingeigenaar
24-04-2024 Resultaten Inwonerspeiling gemeente Hollands Kroon bekend
24-04-2024 Uitslagen sjoelen DAS Raak
24-04-2024 Een inspiratie dag voor vrouwen én mannen op zaterdag 11 mei 2024
24-04-2024 Westfries programma in het Bakkerijmuseum Medemblik tijdens Hemelvaart en Pinksterweekend 2024
24-04-2024 Uitslagen Dartclub Wieringen
24-04-2024 Biljartclub Wieringer Activiteiten Vereniging HIPP0 zomerstop
23-04-2024 Hippo Feesten 2024
23-04-2024 Overleden mevrouw Miedema
23-04-2024 Concert Ton Koopman en Klaus Mertens snel uitverkocht, cd nog te koop
23-04-2024 Oproep aan alle oud leden van voetbalvereniging Succes
23-04-2024 Senioren Hollands Kroon
23-04-2024 Jan Tijsen winnaar WK driebanden
23-04-2024 Sgeit je rijk
22-04-2024 Veteranencafé
22-04-2024 Peuterschool De Sammeltjes gingen samen de boer op
22-04-2024 Wieringer bassisten helpen Top 2000 band uit de brand
22-04-2024 Wel of geen weightgainers voor een gezonde levensstijl
22-04-2024 Asieldier van deze week konijn Ginny
22-04-2024 Programma en uitslagen v.v. Wiron
22-04-2024 After Kingsday Regenboognetwerk Hollands Kroon
22-04-2024 Wieringers Willen Wel, Jaro van de Vondervoort wint eerste wedstrijd
21-04-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
21-04-2024 Genoeg te bespreken tijdens de raadsvergadering
21-04-2024 Taandag bij Jan Lont
21-04-2024 Succes 2 schudt ook Woudia van zich af
21-04-2024 Succes hard onderuit bij Hugo Boys
21-04-2024 Nieuw lied van Rob Makreel geweigerd bij You Tube
(advertentie)
Occasions
Toyota Aygo X Envry 1.0 automaat full options
€ 23.945,-