Wiron houdt nog maar klein sprankje hoop op titel, na avontuur op Texel
Uitgegeven op 08-04-2009 om 11:23  |  link  |  bewaar  |  print

TEXEL - Voor Wiron stond er weer een gezellig uitje naar Texel op het programma. Waar de vorige keer tegen Oosterend gespeeld werd op Texel, was het ditmaal dus de beurt aan ZDH om de Oeversen te ontvangen. Een schijnbaar makkelijke wedstrijd voor Wiron, kijkend naar de ranglijst. De thuiswedstrijd tegen ZDH(uitslag 3-1) doet echter nog enkele(alarm) belletjes rinkelen bij Wiron en waarschuwde hen ervoor niet te lichtzinnig te denken over deze wedstrijd.

Trainer Hidden kon over een geheel fitte selectie beschikken zondag, waardoor er een druk bezette bank mee ging richting Texel. Maar liefst 4 wisselspelers mochten plaats nemen op de reservebank. Richard Hegeman was terug van een blessure en mocht weer in de basis starten.

Wiron begon totaal niet scherp aan de wedstrijd en leek geen schim op de ploeg die vorige week nog driemaal tegen Winkel scoorde in één helft. Binnen enkele minuten was het al een ZDH aanvaller die alleen voor de keeper de bal over het doel joeg, Wiron was gewaarschuwd. ZDH bleek totaal niet onder de indruk van Wiron en zorgde er door er fel op te zitten voor dat Wiron de eerste tien minuten niet in hun beoogde spel kond komen.

Toch kwam het nog tot enkele gevaarlijke kansen voor Wiron. Cees van Eekelen was echter ongelukkig in de afronding, waar hij de laatste weken veelal zijn stempel op de wedstrijd kon drukken lukte het hem de eerste 20 minuten nog niet om iets te forceren voor het doel van ZDH. Er waren 25 minuten gespeeld, toen de scheidsrechter zijn eerste (grove) fout van de wedstrijd maakte. Het was een sliding op de bal waar de scheidsrechter een penalty voor gaf. Een overtreding? De één zou hem geven, de ander niet. Echter de fout hierbij was dat de sliding, duidelijk, gemaakt was buiten de zestien meter. Dit was ook te zien aan de afdruk die de sliding in het veld achter had gelaten. De scheidsrechter besloot echter anders, en wees zonder aarzeling naar de stip.

Het was aan Veldhuis om zijn doel schoon te houden. Waar het tegen Flevo wel lukte om de penalty te keren, was hij deze keer minder gelukkig. De ZDH aanvaller plaatste de bal in de hoek waar de keeper niet heen ging en bracht zijn ploeg hier mee op die manier op een 1-0 voorsprong.

Wiron leek wakker geschud na deze achterstand en leek wat meer in het spel te komen. Het was Jorrit Bakker die voor de gelijkmaker aantekende. Met een mooie actie passeerde hij twee man en met een bekeken schot passeerde hij de doelman en bezorgde hij zijn ploeg de gelijkmaker.

Met deze stand zijn beide ploegen gaan rusten. Wiron begon de tweede helft met dezelfde spelers als de eerste helft en leek iets scherper te zijn na de thee. Enkele kansen werden niet verzilverd en het was zelfs ZDH weer die op voorsprong mocht komen. Een vrij trap werd langs de muur geschoten en mede door een rare, ongelukkige stuit zag keeper Veldhuis de bal in zijn doel belandden. Teleurstelling alom aan Oeverse zijde. Het was nu aan Wiron om te laten zij hoe sterk zij mentaal waren om de achterstand om te buigen in een voorsprong.

Het lukte echter niet om de kansen te verzilveren, waardoor de angstige 2-1 achterstand nog lang op het scorebord bleef staan. Koos Hidden besloot alles op alles te zetten en ging 1-op-1 spelen achterin waarmee hij de druk op de ZDH defensie vergrootte. Een kwartier voor tijd was het eindelijk de ZDH defensie die zwichtte onder de druk; Cees van Eekelen toonde weer zijn grote waarde voor de ploeg door een mooie corner van Joris Bootsman met zijn hoofd in het net te verwerken.

Wiron wist wat het moest doen het laatste kwartier; druk zetten, blijven aanvallen en geduldig blijven tot het doelpunt eindelijk zou vallen. En dat doelpunt viel ook, in de allerlaatste minuut was het wederom Cees van Eekelen die de bal tegen de touwen werkte. Een vrijwel identieke situatie als het tweede Wiron doelpunt, alleen van de andere kant. Met wederom een goede corner bereikte Joris Bootsman Cees van Eekelen die de bal inkopte en het Wiron publiek(en de spelers, trainers en begeleiders) uit hun dak liet gaan.

Het was echter de scheidsrechter die bezweek onder de druk die de gehele ZDH selectie op hem uitoefende. Na een klaagzang van de voltallige ZDH selectie besloot de leidsman om een vrije trap toe te kennen aan ZDH doordat de bal via de hand van Cees van Eekelen in het doel zou zijn beland. De scheidsrechter kreeg hierbij de voltallige Wiron selectie op zijn dak, echter zonder resultaat. Voor de Texelaars was hij blijkbaar banger dan voor de Wieringers en de leidsman vertelde, overigens in alle rust, dat een ZDH speler een handsbal had geconstateerd en dat hij zijn beslissing daarop baseerde.

Nadat de vrije trap genomen was floot de scheidsrechter direct af om na nog enkele protesten richting zijn warme douche te keren. Uit navraag bij enkele ZDH spelers en toeschouwers bleek dat de beslissing onterecht was en dat er geen sprake van hands geweest zou zijn. Echter is dit achteraf. Het wedstrijdformulier was niet meer te manipuleren en de Oeversen keerden met slechts één punt in de tas terug richting huis.

Doordat Succes wederom won, ditmaal van Flevo, lopen zij twee punten uit en bestaat voor hen de mogelijkheid om al komend weekend zonder te spelen kampioen te worden. Wil Wiron de competitie nog spannend houden is het zaak om de komende drie wedstrijden tegen respectievelijk Kaagvogels, Succes en Watervogels, te winnen om zo de druk op Succes te houden. Het verschil tussen beide Wieringer ploegen bedraagt zeven punten, Wiron heeft echter nog één wedstrijd te goed. De laatste wedstrijd lijkt de belangrijkste te gaan worden. Watervogels doet nog volop mee voor de derde periodetitel, Succes speelt de laatste wedstrijd thuis tegen Winkel.

Komend weekend is Succes vrij en speelt Wiron op zaterdag om 18.30 uur, thuis tegen Kaagvogels uit Kolhorn. Zoals al eerder vermeld: lukt het Wiron niet om hier de drie punten uit het vuur te slepen is Succes zonder te spelen kampioen. Maar ach, pure scorebordjournalistiek.

Het belooft in ieder geval een spannende wedstrijd te worden voor Wiron, aankomende zaterdag!