Succes en Wiron blijven winnen in aanloop naar de finale (update)
Uitgegeven op 30-03-2009 om 19:50  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER- Wiron heeft een knappe reeks neergezet door achtereenvolgens vier pittig geachte tegenstanders te verslaan. Afgelopen zondag kreeg Winkel klop met 4-2. Succes doet het ook goed door de wedstrijden ook allemaal te winnen. Succes won uit met 1-2 tegen Vesdo in Schagerbrug. Beide ploegen krijgen echter niets kado.

Wiron laat zich niet verrassen
Een lastige opgave zondag, voor de ploeg van Koos Hidden. Zijn Wiron speelde deze dag tegen Winkel, dat met een 4e plaats keurig bovenin meedraait. Na drie wedstrijden ‘uit’ te hebben gespeeld stond vandaag eindelijk weer eens een thuiswedstrijd op het programma. Boven verwachting was Richard Hegeman weer fit en zat hij weer bij de selectie deze middag, verwachting was echter dat trainer Hidden hem nog rust zou geven en niet teveel risico neemt met Richard. Cees van Eekelen was op zee, dus afwezig. Joris Bootsman en Jorrit Bakker waren vandaag ook weer van de partij, waardoor Wiron (bijna) op volle sterkte aan de wedstrijd kon beginnen.

Wiron wist wat het moest doen vandaag, ten eerste moest er gewonnen worden om de druk op succes te houden, maar ten tweede was er ook de lastige taak om Jorg Schimmel van scoren af te houden. De spit van Winkel schiet al de hele competitie met scherp, wat hem brengt op een doelpuntentotaal van 24 doelpunten. De laatste twee ontmoetingen op Sportpark Wiron werden gewonnen door Wiron, respectievelijk met 2­ 1 in 2006 en 6­ 3 in 2004.

Wiron begon sterk aan de wedstrijd en dit resulteerde binnen 5 minuten al in een aantal mooie kansen, met een vrije trap van Johan Tijsen die op de lat belandde, als hoogtepunt. Deze kansen werden echter niet verzilverd. Wel werd de toon gezet voor de rest van de eerste helft, want enkele minuten nadat de bal op de lat beland was, was het Stefan Veldhuis, die de keeper omspeelde, toen nog een speler nog uitkapte om hierna nogmaals de keeper uit te kappen om de bal in het doel te tikken. Een verdiende 1-0 voorsprong voor Wiron, dat duidelijk de bovenliggende partij was het eerste kwartier.

De verdediging van Wiron bleef scherp en gaf, zoals de gehele competitie eigenlijk al, vrijwel geen kansen weg. Winkel kwam tot één enkelen kans, vanuit een kluts belandde de bal voor een Winkel spits, die met een hard schot keeper Veldhuis wilde passeren. Veldhuis bleek hier echter niet aan mee te willen werkte en tikte de bal met zijn vingertoppen naast het doel.

Het was Jorrit Bakker die na ongeveer 25 minuten de stand kon verdubbelen. Na een diepe bal van achteruit was het Stefan Veldhuis die de bal nog net binnen kon houden, hij legde de bal terug op Bakker die verwoestend uithaalde en de bal in het dak van het doel deed belanden. Nog voor rust werd het ook 3-0 voor de thuisploeg. Het was Mark Schouwenaar die de bal met enig toeval zijn kant op zag komen, waarna hij de bal gemakkelijk tegen de touwen kon koppen om zo zijn ploeg met een riante voorsprong richting de kleedkamer te sturen.

Scherp blijven, dat was wat Wiron trainer Koos Hidden zijn manschappen meegaf voor de resterende 45 minuten. Winkel trainer Dennis Kanne, voorheen succes trainer, heeft zijn mannen hoogstwaarschijnlijk meegegeven om zo goed mogelijk de wedstrijd af te sluiten.

Winkel presteerde het al meer om van een 3-0 achterstand nog met een punt(of zelfs meerdere) naar huis te gaan, dit leek ook deze zondag weer bijna te gebeuren. Na een Winkel voorzet wist Cornelis Loonstra met een sliding de bal achter eigen doelman te werken, waardoor Winkel eigenlijk zonder al te veel moeite terug in het zadel werd geholpen.

Van het sterke Wiron van eerste helft, met soms mooie aanvallen en goed combinatiespel, was niet veel meer over en toen Koos Hidden Stefan Veldhuis en Mark Schouwenaar ook nog wisselde voor Roy Kort en Rinze Zijlstra verdween het voetbal helemaal uit de ploeg.

Het was dan ook wederom Winkel dat ervoor zorgde dat de overigens uitstekend fluitende (vrouwelijke) scheidsrechter wederom richting de middenstip mocht wijzen om een aftrap te laten nemen. Het was topscoorder Jorg Schimmel die even ontsnapte aan de aandacht van de Wiron verdediging en gemakkelijk de 3-2 op het scorebord kon zetten.

Hierna leek het benauwd te worden voor Wiron, maar door toedoen van Nordin Elaazize stond vrijwel direct na de aansluitingstreffer al de beslissende 4-2 genoteerd. Winkel kon geen vuist meer maken en kon niet meer voor gevaar zorgen het laatste deel van deze wedstrijd. Roy Kort was nog even dicht bij de 5-2 voor Wiron, maar vrij voor het winkel doel zag hij zijn inzet op de paal belandden waardoor deze wedstrijd eindigde in een 4-2 winst voor Wiron.

Wiron blijft dus in het spoor van Succes, dat vandaag vanuit Schagerbrug drie punten meenam door daar Vesdo met 2-1 te verslaan. De titelstrijd in de 6e Klasse A lijkt 26 april beslist te gaan worden op Sportpark Wiron, als daar de ontmoeting plaats vindt tussen aartsrivalen Wiron en Succes. Wiron gaan komende zondag op bezoek bij ZDH dat zich in de onderste regionen van de competitie bevindt. Succes ontvangt thuis Flevo, dat zich ook onderin de competitie meedraait.

Het blijft spannend deze competitie. Terugkijkend naar de laatste weken van zowel Wiron als Succes blijkt Cruijff ook nog wel eens gelijk te hebben gehad ton hij op de proppen kwam met één van zijn oneliners: