Callantsoog verrast door Wiron
Uitgegeven op 17-03-2009 om 20:47  |  link  |  bewaar  |  print

CALLANTSOOG - Afgelopen zondag wederom een moeilijke wedstrijd voor de ploeg van trainer Hidden. Ditmaal was het Callantsoog dat moest proberen de Oeversen van hun ongeslagen status in uitwedstrijden te ontdoen. In de 8 gespeelde wedstrijden op vreemde bodem wist Wiron op 1 wedstrijd na alles te winnen. De enige wedstrijd die puntverlies opleverde was het 1-1 gelijkspel tegen koploper Succes.

Benoemmenswaardig bij Wiron is de sterke verdediging in vergelijking met de voorgaande seizoenen. Na 16 wedstrijden staat de teller nog maar op 14 tegentreffers; Een redelijk gemiddelde, vooral als gekeken wordt naar de voorgaande seizoenen, daar lag het gemiddelde aantal tegentreffers op 45 per seizoen! Het lage gemiddelde is waarschijnlijk te verklaren door de goede combinatie van jong en oud in de verdediging. De gemiddelde leeftijd van de Linksback, rechtsback en de voorstopper is net geen 19 jaar. Dit drietal wordt uitstekend geleid door de 10 jaar oudere Frank Kort, die altijd een zekerheidje is in de defensie van Wiron. Voor de zoveelste week op rij zijn er weer mutaties in het elftal van Wiron. Richard Hegeman staat met een bovenbeen blessure nog een week aan de kant en ook Sebas de Jong was niet aanwezig. Cees van Eekelen, tegen Flevo nog goed voor twee doelpunten, was er deze week ook niet bij. Deze afwezigen werden vervangen door Stefan Veldhuis, Roy Kort, Mark Bakker en Rinze Zijlstra.

Het spel ging het eerste twintig minuten op en neer. Doordat Wiron niet direct doordrukte, was het echter Callantsoog die deze periode het meeste balbezit had. Dit kon echter niet uitgedrukt worden in doelpunten, de spitsen van Callantsoog konden geen enkele keer voor gevaar stichtten voor het doel van keeper Veldhuis. Na bijna een half uur gespeeld te hebben was er eindelijk een verandering te zien op het scorebord. Het was Stefan Veldhuis die in de 27e minuut met een fraai bekeken schot de keeper van Callantsoog passeerde en hierdoor de 0-1 op het scorebord zette. Jorrit Bakker zag in gedachten ook al de 0-2 op het scorebord komen. Zijn plan om de bal snoeihard tegen de touwen te werken mislukte echter en in plaats hiervan struikelde hij, wat leidde tot een simpele prooi voor de keeper van Callantsoog. Verder was Bakker echter belangrijk voor Wiron en zorgde hij met vele passes ervoor dat Wiron nog enkele malen gevaarlijk kon zijn voordat men aan de thee ging. Deze passes leidde echter niet tot doelpunten waardoor de 22 spelers met een 0-1 op het scorebord richting de kleedkamers gingen.

Wiron kwam na rust sterk uit de startblokken en dit leidde direct tot een aantal kansen. Mede door de ongelukkige afronding kon dit echter niet zorgen voor de verdubbeling van de score. Deze kwam er echter ook niet, want door een fout van Wiron keeper Veldhuis belandde, in de 70e minuut, de 1-1 op het scorebord. Hij schatte een vrije trap van Callantsoog verkeerd in, waardoor de bal via zijn borst weer het veld in kwam en een Callantsoog speler gemakkelijk de 1-1 op het scorebord kon zetten. Een cadeautje.
Een vijftal minuten later maakte hij deze fout echter weer goed. Een verre trap van Veldhuis belandde achter de Callantsoog verdediging en de 15 minuten eerder ingevallen Rinze Zijlstra liet met een beheerst schot het net achter de Callantsoog doelman wederom bollen, 1-2. Wiron speelde de laatste 20 minuten beheerst uit en zorgde er voor dat Callantsoog niet meer tot grote kansen kon komen. Vijf minuten voor tijd had Callantsoog eigenlijk met tien man verder gemoeten na een overtreding op keeper Veldhuis. Hij plukte een hoge bal uit de lucht, waarna een Callantsoog speler op hem doorliep en hem met een harde overtreding tegen de grond werkte. De leidsman was echter van mening dat er niets aan de hand was waardoor de speler er makkelijk mee weg kwam. Aankomende zondag wacht Wiron de derde achtereenvolgende uitwedstrijd tegen Dirkshorn. De thuiswedstrijd werd met 4-1 gewonnen. Hopelijk behoudt Wiron zijn ongeslagen status in uitwedstrijden ook deze week. Succes speelt thuis tegen Callantsoog! Hopen op een misstap en Wiron kan ervoor zorgen dat zij de achterstand op Succes verkleinen.