Wiron houdt het weer spannend tegen Vesdo
Uitgegeven op 03-03-2009 om 18:30  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Kijkend naar de voorgaande partij tussen Vesdo en Wiron beloofde het vandaag weer een spannende wedstrijd te worden op sportpark Wiron. Het was een wedstrijd met inhoud; grote kansen, mooie saves en spanning aan beide kanten. De tackles op kniehoogte kwamen echter maar van 1 partij; Vesdo. Het is opmerkelijk te noemen dat er aan de kant van Wiron vandaag geen botbreuken zijn gevallen, aangezien de Schagerbruggers meerdere malen met slidings op kniehoogte kwamen aanzetten.

Wiron was gewaarschuwd voor deze wedstrijd. Een week eerder speelde het nog erbarmelijk slecht en won het maar met miniem verschil van het laaggeklasseerde Vesdo. Wiron wist wat hun te doen stond, druk houden op de bezoekers en ervoor zorgen dat de 1-0 zich snel op het scorebord zou zetten.

Koos Hidden kon vandaag weer beschikken over een volledig fitte selectie, waardoor Stefan Veldhuis, Perry Manshanden en Nordin Elaazize op de bank plaats mochten nemen. Voor Robin Meilink was er deze keer wel een plaats binnen het elftal en hij zorgde voor de enige wijziging binnen het team van Wiron door de uitgezonden Arno Buiten te vervangen op de rechtsback positie. Wiron speelde goed de eerste 25 minuten, dit leidde echter tot geen noemenswaardige kansen voor het doel van Vesdo. Sterker nog, de grootste kans van deze 25 minuten was er één voor het doel van Wiron. Na een slechte steekpass belandde de bal achter de Wiron verdediging tussen keeper Veldhuis en een aanvaller van Vesdo. Bang om een penalty trainen tegen te krijgen ging Veldhuis niet volledig voor de bal maar dwong hij de aanvaller naar de zijkant van het veld. Deze aanvaller legde de bal op zijn beurt weer goed voor een medespeler die de bal richting 'het Kruis' schoot. Het was echter keeper Veldhuis op zijn beurt die weer liet zien dat hij moeilijk te passeren is dit seizoen; met een geweldige duik wist hij de bal nog uit het doel te ronselen. De hierop volgende corner kon echter voor geen gevaar zorgen.

Na een half uur spelen was het Joris Bootsman die met een individuele actie voor gevaar kon zorgen, het was echter een snoeiharde tackle die deze aanval vroegtijdig afblies. De hierop volgende vrije trap werd genomen door Johan Tijsen, die de bal bij de eerst paal indraaide waarna Jorrit Bakker eindelijk de verlossende 1-0 binnentikte. Wiron bleef combineren het resterende kwartier en dit leidde nog tot een aantal kansen. Het was Sebas de Jong die na een overstapje van Cees van Eekelen alleen voor de keeper verscheen; hij faalde echter in zijn afwerking. Ook Cees van Eekelen had de score nog voor rust kunnen verdubbelen, zijn lob belande na een duikvlucht van 20 meter net buiten het bereik van de keeper, jammer genoeg óók buiten het doel. Vesdo kon niet meer voor gevaar zorgen waardoor Wiron ging rusten met een 1-0 voorsprong.

Na de pauze moest Wiron ervoor zorgen dat de bezoekers onder druk bleven staan. Waar dit vorige week niet lukte, en tot een tegendoelpunt leidde, lukte het ditmaal wel. De eerste 20 minuten deze tweede helft waren duidelijk voor Wiron. Jorrit Bakker kon na een mooie actie de 2-0 op het scorebord zetten, zijn schot ging echter centimeters naast. Het spelbeeld veranderde echter drastisch na zo'n 20 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft. Het was een vrije trap op zo'n 20 meter wat ervoor zorgde dat de zenuwen erin sloegen bij de Wiron verdediging. Een hard ingeschoten vrije trap belandde in de benedenhoek, Veldhuis liet echter weer zijn klasse zien en kon met een uiterste krachtinspanning de bal nog tot corner verwerken. Vanaf deze corner werd het hectisch. Eerst was het Klaas de Haan die de bal bijna in eigen doel werkte, de bal ging echter via het zijnet over de achterlijn. Hierop volgde weer een penalty die bijna door toedoen van Richard Hegeman in het eigen doel werd verwerkt, ook deze bal ging rakelings naast. Gelukkig werd de wedstrijd geleid door een jonge scheidsrechter, anders had het waarschijnlijk geweest : 3 corners, 1 penalty. Nu werd er echter weer gewoon een corner gegeven.

Vesdo bleef doordrukken, zelfs de zwaarlijvige keeper werd de wei ingestuurd om zijn geluk te beproeven voor het doel van Wiron. Het mocht echter niet baten, kansen werden gemist of de verdediging van Wiron kon de aanval afstoppen waardoor de 1-0 voorsprong behouden bleef. Het was een spannende middag met een simpele uitslag voor de toeschouwers. Volgende week speelt het team van trainer Hidden in Middenmeer, tegen Flevo. Gezien de ranglijst 'moet het kunnen'. De thuiswedstrijd tegen Flevo waarschuwt de Oeversen echter scherp te blijven want thuis eindigde de wedstrijd in een troosteloze 0-0, waar Flevo velen malen beter was en Wiron een wanprestatie leverde.