Turnsters Wilms en Dikken een stap dichter bij NK
Uitgegeven op 27-01-2009 om 05:53  |  link  |  bewaar  |  print

AMSTERDAM - Afgelopen zaterdag 24 januari vond de 2e Regiowedstrijd plaats in de turnhal van Turnace Gymnastics te Amsterdam. Dit was voor de turnsters de laatste wedstrijd om zich te kunnen plaatsen voor de halve landelijke finale voor het Nederlands Kampioenschap en de turnsters konden zich plaatsen voor de Finale van het District MidWest. Vier DOS turnsters turnden hier hun best om een plekje te bevestigen voor één of beide wedstrijden.


Lisa Wilms (links) en Yonie Dikken wederom goed op dreef.

Bij de junioren turnden Tessa Raaijmakers, Yonie Dikken en Lisa Wilms. In deze categorie turnen er 31 turnsters, waarvan de beste 15 naar de halve landelijke finale gaan. De veertienjarige Yonie Dikken turnde zeer goed en maakt zeker de laatste tijden grote progressie en dit toont ze ook op de wedstrijden. Op sprong scoorde zij een 8.55. Na een zeer goede brugoefening behaalde zij hier een 8.30. Voor haar balkoefening scoorde ze een 8.50. Na een goede en stabiele vloeroefening behaalde ze “uiteindelijk” een 8.25. Haar totaal score werd 33.60 en dit werd een verdienstelijke zevende plaats en zeker en bewijs voor plaatsing voor beide wedstrijden. Ook Lisa Wilms, net vijftien jaar, turnde zeer sterk. Op sprong scoorde ze een 8.50 en op balk liet ze weer zien dat dat haar sterkste toestel is en behaalde hier dan ook een 9.15 voor. Lisa Wilms stroomde als zesde door naar beide wedstrijden.
De dertien jarige Tessa Raaijmakers die na een lange afwezigheid weer terug is op de wedstrijdvloer, turnden voor haarzelf een stabiele wedstrijd ze scoorde op het toestel balk een 8.25. Tessa was nog niet in conditionele optimale vorm om zich te kunnen plaatsen voor één van deze wedstrijden, maar had voor zichzelf een tevreden wedstrijd geturnd. De negentienjarige Annelies Koorn turnde in een veld van bijna 50 andere senioren turnsters. De beste 16 turnsters stroomden door naar de halve landelijke finale. Op sprong scoorde zij een van de hogere scoren van 7.85. Op brug behaalde ze een 7.95. Haar totaal score was helaas niet genoeg om zich voor de halve landelijke finale te plaatsen. Yonie Dikken en Lisa Wilms zullen waarschijnlijk op zondag 22 maart 2008 hun halve Landelijke Finale turnen in Volendam. En op 7 maart zal de Finale Districtkampioenschappen plaats vinden in Beverwijk.
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Luchtfoto Hippolytushoef 1978 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...