Provincies investeren ruim 200 miljoen euro in klimaat- en energieprojecten
Uitgegeven op 15-01-2009 om 13:31  |  link  |  bewaar  |  print

HAARLEM - De gezamenlijke provincies investeren tot 2011 ten minste 200 miljoen euro in klimaat en energieprojecten. Hiermee dragen de provincies met eigen middelen bij aan het realiseren van de klimaatdoelstellingen van het Rijk. Dit aldus de provincie Noord-Holland.

Het Interprovinciaal Overleg (IPO) en minister Cramer (VROM) ondertekenden op woensdag 14 januari het ‘Klimaat- Energieakkoord tussen Rijk en provincies 2009-2011’. Minister Cramer is tevreden met het akkoord. “Samen maken we ons sterk om de klimaatverandering zoveel mogelijk tegen te gaan en ons land aan te passen. We willen het verschil maken in Nederland en Europa en hebben grote ambities voor klimaat, energie en milieu. Samen willen we van Nederland één van de schoonste en zuinigste energielanden van Europa maken.”

Een aantal voorbeelden van projecten in Noord-Holland
- Texel Duurzaam (Noord-Nederland). Texel heeft samen met de Friese
Waddeneilanden een ambitiemanifest ondertekend waarin de eilanden verklaren in 2020 zelfvoorzienend te zijn op het gebied van energie- en watervoorziening. Het doel is om de energieopwekking duurzaam te laten plaatsvinden. De provincie faciliteert en financiert.
- CO2-servicepunt (Noord-Holland). Het CO2-servicepunt helpt gemeenten bij het concretiseren van hun klimaatbeleid. Het CO2-servicepunt start ook gezamenlijke projecten, bijvoorbeeld om de energetische bouwkwaliteit van een woning te kunnen beoordelen.
- Haalbaarheidsonderzoek Zilte Floriade (Zeeland, Zuid-Holland, Noord Holland). Zilte teelten bieden veel kansen voor het deltagebied. De kansen voor zilte teelten komen alleen tot wasdom als partijen durven ontwikkelen op langere termijn. De provincie brengt deze partijen bij elkaar en verkent samen met hen de toekomstperspectieven.
(advertentie)
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
De Haukes buurtschap te Wieringen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...