In memoriam Evert Super
Uitgegeven op 07-01-2009 om 20:19  |  link  |  bewaar  |  print

SCHAGEN - Afgelopen zondag, 4 januari, is in het Magnushof in Schagen Evert Super na een langdurige ziekte op 72 jarige leeftijd overleden.

Evert Super was samen met zijn vrouw Marga de laatste exploitant van Hotel de Haan in Hippolytushoef. Hotel de Haan was een begrip in dorp. Veel verenigingen, waaronder de bridgeclub, vonden er onderdak. Menig jeugdig wieringer heeft er de edele danskunsten onder de knie gekregen. Naast Hotel de Haan was zaal Anna, dit is nog een paar jaar een platenwinkel van Marno Kerdijk en daarna videotheek geweest. Eind jaren zeventig werd deze zaak overgenomen door Jan Vonder. Jan Vonder maakte een textielzaak van het hotel. Later kocht Piet Ottens het bedrijf en zette het huidige pand neer met daarin de Marskramer en de textielwinkel van Henk ten Hoor. Evert is nog een periode grensrechter van Succes 1 geweest. Als de kantine dicht ging was het altijd gezellig druk in het café. Een fijn plekje was de “canapé” naast de entree. Met de kermis kon het er bloedheet zijn, dit kwam doordat een deel van de zaal een soort serre was.
De laatste zeven jaar kreeg Evert last van suikerziekte. Uiteindelijk werden zijn benen afgezet en moest hij noodgedwongen verhuizen naar Schagen. Daar vandaan kwam hij tot vorig jaar nog wekelijks op donderdag naar Hippolytushoef om er te bridgen in de Harmonie. Evert Super wordt in besloten kring gecremeerd.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
WR 224 De Vrouwe Tea - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...