Hans Spigt & Bets de Vries-Dekker exposeren in MichaŽlskerk
Uitgegeven op 04-01-2009 om 06:23  |  link  |  bewaar  |  print

OOSTERLAND - De culturele kring wieringen nodigt iedereen van harte uit voor de officiŽle opening van deze expositie op zondag 11 januari 2009 om 15.00 uur in de MichaŽlskerk te Oosterland, m.m.v. Kamerkoor Ascoltarsi o.l.v. Jan Herman Ploeg


Hans Spigt (schilderijen)is geboren in 1945 te Wervershoof. Hij heeft tijdens zijn middelbare school opleiding aan het Seminarie Hageveld te Heemstede van 1959 tot 1965 zijn talenten kunnen ontwikkelen, vooral het tekenen en het schilderen met olieverf. Hij bracht veel tijd door bij de docent die kunstzinnige vormgeving doceerde. Deze herkende zijn talent en stimuleerde hem in zijn ontwikkelingen voor de kunst.

Door zijn werk en gezin zijn de activiteiten tot 1990 minimaal geweest. In 1990 heeft hij de draad weer opgepakt en is hij lid geworden van diverse schilder- en tekenclubs en hij heeft les genomen bij de Blauwe Schuit te Hoorn. Sinds 1992 is hij lid van Kunst op Zolder een creatieve vereniging van ongeveer 30 leden die wekelijks werkt in de Blauwe Schuit in Hoorn. Vanaf 2000 is hij vooral gefascineerd door de abstracte schilderkunst en legt zich daar verder op toe door veel te lezen, het volgen van cursussen in kunstgeschiedenis en musea te bezoeken. De schilderijen, linnen doeken 80 bij 100 cm, zijn altijd opgbouwd met acryl verf en meestal afgewerkt met olieverf.


Bets de Vries-Dekker (keramiek), geboren te Andijk, is woonachtig in Wervershoof. Al sinds de lagere school vond ze het heerlijk om aan handvaardigheid te doen. Het maakte niet uit, breien, borduren, tekenen, kleuren en naaien, alles was leuk. Ongeveer 20 jaar geleden, tijdens een vakantie in la Borne in Frankrijk bezocht ze een kunstenaar, de heer Linard, die o.a. prachtige keramiek maakte. Ze was gefascineerd, kocht een beeldje van een ďSireneĒ en dat inspireerde haar om ook met keramiek te beginnen. Ze is lid van de creatieve groep Kunst op Zolder, een groep enthousiaste mensen die bezig zijn met schilderen en keramiek, onder leiding van Ruth Weerden.

ďHet is heerlijk met klei bezig te zijn en steeds wanneer ik iets nieuws zie, wil ik dat ook uitproberenĒ, bijvoorbeeld het gebruik van ijzer of spijkers in de klei. Er werd verteld, dat dat niet mogelijk was, dus ging ze dat uitproberen. Ook het verwerken van roestig oud ijzer is een spannende bezigheid.

Kamerkoor Ascoltarsi o.l.v. Jan Herman Ploeg verzorgt de muzikale omlijsting van deze feestelijke opening. De expositie zal van 10 januari t/m 1 maart 2009 te bezichtigen zijn op zaterdag en zondag van 13.30-16.30 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Stichting Culturele Kring Wieringen, Poststeeg 3 1779 AL Den Oever 0227-511626
www.sckw.nl en via;info@sckw.nl
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Wilhelm de motorrijder - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...