Koppie onder in het Amstelmeer, daverend succes!
Uitgegeven op 01-01-2009 om 14:56  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Er werd door sommige mensen even getwijfeld aan de haalbaarheid, doemdenkers, natuurlijk ging het door!!! De Serieuze Unox Nieuwjaarsduik werd een giga succes. Maar liefst zo'n 40 deelnemers verdrongen zich rond wat eerst een klein wakje was. Niet veel later ging iedereen zo goed als te water.

Ondanks het dichtgevroren Amstelmeer werd de Nieuwjaarsduik tweeduizendennegen bij Brandend Zand een memorabele. Maar liefst veertig heldhaftige duikers durfden het aan om slechts gekleed in zwemkledij en Unox-muts het meer te betreden. Dit was een verdubbeling van het aantal van vorig jaar. Ook wisten vele kijkers het evenement te vinden. Zij werden tijdens de warming up en de cooling down vermaakt door de DJ's van Double Fun. Het lukte de duikers om hier en daar een wak te maken en zodoende een nat pak halen. Foto's zijn digitaal te bekijken op wieringernieuws.nl, unoxnieuwjaarsduik.nl en brandendzand.net. Henk-Jan Wittink werd hiervoor door Unox gecertificeerd als Serieuze Nieuwjaarsfotograaf. Ook de Wieringer Courant en het Noordhollands Dagblad waren aanwezig om verslag te doen. Voor volgend jaar staat de nieuwjaarsduik al weer gepland. Zelfde dag, zelfde tijd en de zelfde plaats.

Een impressie van onze verslaggever die eigenlijk zelf te water wilde maar helaas moest werken.


Op Unox Nieuwjaarsduik kunt u meer foto's en impressies uit den lande aanschouwen. Ook op www.brandendzand.net is een overzicht te bewonderen.
Het was overal feest, volgend jaar zullen er ongetwijveld meer deelnemers zijn. Zo te zien kan dat geen kwaad.
Ook mochten wij een filmpje via YouTube ontvangen; www.youtube.com/watch?v=-w44D1WMplM
(advertentie)
Reparatiebedrijf Weijers - Beeld en geluid
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jan Looze - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...