Succes wint van ZDH
Uitgegeven op 07-09-2008 om 16:47  |  link  |  bewaar  |  print

Aftrap van het nieuwe seizoen...
HIPPOLYTUSHOEF - Succes heeft vanmiddag goede zaken gedaan. Op een nat veld wisten de Wieringers in eigen huis het bezoekende ZDH met 2-1 te verslaan. Een van de uitblinkers was de 17-jarige debutant Maikel Hoekstra, die aan de basis stond van beide treffers en daarmee een prima visitekaartje afleverde.

De eerste helft begon rommelig. Door een knullige fout in de verdediging van Succes wisten de mannen uit het Texelse Den Hoorn binnen tien minuten op voorsprong te komen. Scheidsrechter Linstra had het spel goed onder controle. Hij floot een prima wedstrijd. Rond de 17e minuut kwam de eerste echte kans van Succes door een hoekschop van nieuwkomer Andre Verheijen. Er werd echter niet gescoord. ZDH moest het voornamelijk hebben van de counters. Succes kwam, naarmate het spel vorderde, meer aan de bal maar bleef onrustig voetballen waardoor het in de eerste helft niet op de gelijke hoogte kon komen met ZDH. Jeroen Metselaar schoot nog een prachtige effectbal vanaf de 16 meter, maar die zeilde net naast de rechterkruising. Richard van Huizen, ook een nieuw gezicht in het eerste elftal van Succes, wist met snelle bewegingen de bal enkele malen voor het doel te krijgen. Ook hier wist Succes niet van te profiteren waardoor het met een achterstand de rust in ging.

De tweede helft begon grimmig. Na enkele minuten kreeg een speler van de bezoekers een rode kaart; hij mocht douchen. Niet veel later kreeg de sterk verdedigende Miedema ook een gele kaart vanwege een overtreding. Coach Gosse Bosma wisselde in de 60e minuut Jeroen Metselaar voor Stefan van den Heuvel. Kort daarna werden Martin Uythof en debutant Bas Meijer gewisseld voor Tom Hoekstra en Maikel Hoekstra. Succes speelde het betere spel in de tweede helft. ZDH was nauwelijks gevaarlijk. Na zo’n twintig minuten legde Maikel Hoekstra de bal terug op Richard van Huizen, die vervolgens de bal prachtig in het net schoot. De keeper was kansloos. Desondanks was de teamleiding van het elftal nog niet tevreden, zo bleek uit de vele kreten die over het veld schetterden. Vlak achter elkaar kregen Sanou en Van Huizen een gele kaart vanwege overtredingen. De snelle acties van Paul Singelenberg zorgde nog voor een aantal kansen, maar die werden niet benut. Tien minuten voor tijd kreeg de rustig en beheerst spelende Hoekstra de bal en speelde deze in een mooie combinatie door, kreeg vervolgens de bal terug op het hoofd en kopte deze door naar Sanou die de 2-1 intikte. Succes controleerde de rest van de wedstrijd en wist de punten te behouden.

Het team kan met een gerust hart richting Den Oever vertrekken om de eerste overwinning van dit seizoen te vieren.