Kermis wordt opgebouwd
Uitgegeven op 29-07-2008 om 22:15  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De eerste kermisattracties zijn weer in de dorpskern gearriveerd.

de zweefmolen werd dinsdag opgebouwd

Vanaf donderdag tot en met maandag staan de kermisattracties weer in het dorp opgesteld. Het had nog even wat voeten in aarde, maar mede door de hulp van de horeca ondernemers, is de familie Jonker er toch in geslaagd om een flink aantal kermisbazen naar Wieringen te krijgen.

andere opstelling van de kermis

De kermis staat dit jaar weer wat anders opgesteld. De botsauto's staan dit jaar voor de kerk. De schiettent van Blokker staat tegenover Burghout. Een aantal zaken zijn ons bekend, maar worden dit jaar geŽxploiteerd door andere uitbaters. Zo is er een andere "Hobbelende Geit" en een andere "American Wipp". Op het Hoekje komt naast de vertrouwde balcorotor van de familie Van Loon en de zweef van de familie Groothof een andere zaak in plaats van de "Disco Train", er komt dit jaar de "Beach Party". Dit is een snelheidsmolen.
Al met al hebben Karin en Henk-Jan hun nek weer uitgestoken om van dit oudste feest op Wieringen weer wat moois te maken. Was het vroeger zo dat de Wieringer Kermis het unieke moment per jaar was, moeten wij concluderen dat er tegenwoordig uit vele hoeken concurrentie is. De mensen rond de kerk en op het Hoekje betalen relatief veel staangeld aan de Gemeente. Dit terwijl de inkomsten er niet naar zijn. Het is dan ook te hopen dat de politiek er voor te porren is om deze mensen tegemoet te komen. Anders ziet het er somber uit voor de toekomst. Het steekt de kermismensen bijvoorbeeld dat er een maand voor de kermis in Hippo een kermis in Westerland staat, alwaar de Gemeente geen grip op heeft en dus geen staangelden berekend. Bovendien is dat een paracommerciŽle belevenis waar ook de plaatselijke uitbaters niet even blij mee zijn. Hetzelfde probleem speelt overigens bij de kermis in Den Oever. Ruim drie jaar geleden zijn er tussen de Gemeente Wieringen en de betreffende ondernemers en organisatoren afspraken gemaakt. Na de Flora willen de exploitanten/horeca in ieder geval weer in gesprek met het Gemeentebestuur. Nu maar hopen dat de Wieringers weer eens met zijn allen gezellig gaan kermis vieren.
(advertentie)
Uw warme bakker!
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Soemba - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...