Voor de achtste keer: Wieringer Tuinronde
Uitgegeven op 31-05-2008 om 19:38  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Op zondag 8 juni 2008 wordt door de Soroptimistclub Wieringerland voor de achtste keer een tuinronde georganiseerd over het voormalig eiland Wieringen. Deze Tuin/Fietsroute, langs een selectie van vele bezienswaardige tuinen van Wieringen, is bij veel liefhebbers al bekend. De fietsroute leidt ons dit keer over het westelijke gedeelte van Wieringen en de lengte van de route zal liggen tussen de 15 en 20 km, een routebeschrijving voor auto’s is aanwezig.

Wieringen, de parel van de Zuydersee, is slechts met een paar wegen aan het vasteland verbonden en daarom meer eiland dan land. Het eiland geeft u een eigen sfeer van “ morgen komt er weer “n dag. Wij nodigen u uit dit te ervaren tijdens de Tuinronde.
Ook dit jaar zijn we er weer in geslaagd een aantal tuinen te selecteren die de moeite van het bekijken waard zijn.

De tuinen in Hippolytushoef liggen verborgen en zijn zeer bijzonder. De tuinen in Westerland zijn bezienswaardig vanwege een verscheidenheid aaan uitzicht,historie en indeling. Er wordt gespeeld met water, borders, planten en bomen enz. Zoals u van ons gewend bent, zal er ook aandacht besteed worden aan kunst. Diverse kunstenaars exposeren in de daarvoor geselecteerde tuinen.

De tuinen zijn belangeloos voor het publiek opengesteld en de opbrengst van de toegangsbewijzen wordt volledig besteed aan ondersteuning van goede doelen. Er is langs de route koffie en thee verkrijgbaar en om de met fietsen verbrande calorieën weer aan te vullen, is er cake en zijn er diverse soorten gebak. Er komen twee startpunten, één daarvan is de tuin aan de Elft 41 in Hippolytushoef en het andere startpunt is aan de Westerlanderweg 55 in Westerland. De ronde kan tussen 10.00 en 17.00 uur gereden worden, iedere deelnemer krijgt een beschrijving van de route en de tuinen mee. Het inschrijfgeld bedraagt € 6,-- per persoon. Kinderen tot 12 jaar gratis.

U begrijpt het al, deze ronde mag u niet missen, kom naar de startpunten en schrijf u in en geniet. En, zoals voor vele goede dingen des levens geldt: hoe meer zielen hoe meer vreugd, dus neem uw familie en vrienden mee. Voor informatie kunt u mailen.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Het weer...
het kan mij niet heet genoeg
het is wel weer mooi geweest zo
  
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Postboot in de Haukes haven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...