Buurtcompetitie komt naar Wieringen
Uitgegeven op 13-05-2008 om 09:09  |  link  |  bewaar  |  print

HOORN - Vanaf donderdag 24 april zendt Regio22 Televisie, de regionale omroep van Noord-Holland, de 10-delige serie ‘De Buurtcompetitie’ uit. Tien weken lang strijden buurtbewoners uit Noord-Holland voor het beste idee ter verbetering van hun directe leefomgeving. Het winnende project wordt uiteindelijk verwezenlijkt met een financiële bijdrage van de Rabobank die kan oplopen tot maximaal 30.000 euro.

Acht afleveringen lang is Regio22 te vinden in een andere wijk, buurt of dorp in Noord-Holland. Per aflevering staan er 3 projecten in een buurt centraal. Buurtbewoners kunnen met ideeën komen om de projecten op te knappen. Om de buurt nóg mooier te maken kan een braakliggend veldje misschien wel veranderd worden met een zwembad een mooi kunstwerk, iets voor de jeugd of is het de plek bij uitstek voor een perkje met een fontein? Alle ideeën zijn welkom!

De zesde opnames zijn op Wieringen
Regio22 heeft de volgende projecten uitgekozen als een van de projecten voor DE BUURTCOMPETITIE in de wijken:
- De IJsbaan aan de Zuiderzeestraat in Den Oever
- Het Veldje aan de Dolven in Westerland
- Het Plantsoen aan de Kaapfeugel in Hippolytushoef

Per project kunnen er meerdere ideeën/oplossingen bedacht worden door omwonenden. Die moeten vóór vrijdag 16 mei gemaild worden naar idee@buurtcompetitie.nl Of per post naar: De Buurtcompetitie, Postbus 249, 1620 AE Hoorn. Bellen kan ook naar 0229-294463. Aan de hand daarvan worden mensen uitgenodigd om op maandagavond 19 mei hun idee te komen presenteren in Café de Harmonie (Kerkplein 1 te Hippolytushoef.) De avond wordt gepresenteerd door presentatrice Madeleen Driessen. Na afloop van de presentaties maakt de jury de winnaar pér project bekend, en blijven er dus drie ideeën over.

De kijker beslist
De kijker bepaalt vervolgens welke van deze drie projecten wint, door te stemmen via sms en internet. Dat kan tot één week na afloop van het programma. De uiteindelijke winnaar per week wordt gecommuniceerd via de website van het programma (www.regio22.nl).

Deze weekwinnaar krijgt € 1.000 én een plaats in de Grote Finale. In de finale presenteren de 8 weekwinnaars nog één keer hun idee aan een zaal vol supporters en een professionele jury.

Deze jury en de kijkers bepalen de uiteindelijke winnaar. Het winnende idee wordt daadwerkelijk gerealiseerd en wordt gefinancierd door Rabobank.
(advertentie)
(advertentie)
Uw warme bakker!
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Juliana - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...