Wiron klaar na verdiend gelijkspel tegen Succes: 2-2
Uitgegeven op 12-05-2008 om 19:43  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De mannen uit Den Oever kunnen na de Flora weer aan de slag in de 6e klasse. Succes moet volgende week gelijk spelen of winnen van De Koog om volgend jaar een klasse hoger uit te komen. Op een goed gevuld sportpark in Hippolytushoef, speelden de beide Wieringer clubs om een plaats in een hogere klasse. Wiron moest winnen om door te gaan, voor Succes was een gelijk spel het minimale om volgende week op Texel tegen De Koog te bepalen wie volgend jaar een klasse hoger uit mag komen. Het werd, vijf minuten voor tijd, 2-2. Een terechte uitslag.

Succes begon voortvarend tegen Wiron. In de eerste helft was het betere spel in handen van de thuisclub. In de eerste minuut was er al een kans voor open doel. Deze bal werd gemist, maar de toon was gezet. Op dat moment waren er een aantal bezoekers van Texel die op de sta-tribune bier zaten te drinken en te kijken wat volgende week het uitgangspunt zal zijn. De scheidsrechter legde, op aanraden van de grensrechter, het spel stil om er op te wijzen dat er geen bier buiten de kantine gedronken mag worden. Later in de wedstrijd volgden er nog een aantal onderbrekingen, o.a. voor Stephan van den Heuvel. Hij loste een prima schot op doel, maar werd geblokt door een van de betere Wiron spelers op deze middag: Wilco Klein. Stephan moest het veld verlaten met naar verluidt een lichte hersenschudding. De verwachting is wel dat hij er volgende week op Texel weer bij is. Na 15 minuten was het echter de bezoekende club die uit een counter 1-0 scoorde. Een doelpunt van de jonge Rinze Zijlstra. Een tegenvaller voor de thuisclub. Vijf minuten later trok Succes, middels een goal van Jeroen Metselaar, de stand gelijk. Hierna kreeg de thuisclub twee opgelegde kansen om de score te verhogen. De pogingen stierven in schoonheid. Een paar minuten voor rust schoot de fysiek sterkste man van het veld de 1-2 in. Roy Kort is de naam. Hierna probeerde Van den Heuvel hetzelfde op het doel van Wiron, met het gevolg dat hij uitviel.

De tweede helft moest uitkomst brengen. Succes was duidelijk de beter combinerende ploeg. Nu zegt dat na 90 minuten niets als je met lege handen achter blijft. Wiron had zelfs de kans om 1-3 op het scorebord te toveren, maar verzuimde dit. De wedstrijd werd gedurende de tweede helft ook iets nerveuzer. Dit resulteerde in kleine irritaties en een gele kaart voor Michel Bijma. Dit heeft echter geen gevolgen voor de volgende wedstrijd. Succes kan, als Stephan hersteld is, op volle sterkte aantreden tegen De Koog. Even leek het erop dat Wiron aan het langste eind zou trekken, maar vijf minuten voor tijd maakte Thom Hoekstra de bevrijdende 2-2 voor de thuisclub. Zijn eerste doelpunt, maar wel een heel belangrijke.

Er volgden nog een aantal spannende minuten tot de scheidsrechter, prima gefloten, de wedstrijd zo rond half vijf tot een eind blies. Succes moet volgende week op Texel de klus afmaken. De wedstrijd uit tegen De Koog eindigde in een klinkende 0-5 overwinning voor Succes, maar dit is een andere wedstrijd. We weten het over zes dagen.