Wiron - De Koog: 0 - 0
Uitgegeven op 04-05-2008 om 22:35  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Wiron heeft de winst niet binnen kunnen halen, thuis tegen De Koog. In de eerste wedstrijd van de nacompetitie speelde Wiron thuis tegen De Koog van Texel. In het recente verleden liepen deze confrontaties nog wel eens uit de hand. De aanwezigen waren dan ook voorbereid op een heet middagje voetbal.

Wat heet... de scheidsrechter legde de wedstrijd twee keer stil om een drinkpauze in te gelasten. Dit gebeurde na dertig minuten in de eerste en evenzo in de tweede helft van de wedstrijd. Dit was voor de toeschouwers een primeur. Het was lekker weer, maar heet?

De eerste helft was grotendeels in het voordeel van de thuisclub. Rinse Zijlstra kwam zelfs alleen voor het doel te staan, maar kon deze grote kans niet benutten. Rinse ging een ietsje gefrustreerd spelen en werd te opstandig tegen de aanvoerder van De Koog, Schot. Schot was duidelijk fysiek de meerdere van Zijlstra, een beetje stom van Zijlstra om de strijd op te zoeken, dit resulteerde na een waarschuwing in een gele kaart. Voor Zijlstra was het dan ook beter dat Hidden hem na de rust wisselde voor Veldhuis. Het laatste kwartier van de eerste helft was voor de bezoekers. Olof Eriks moest vanaf dat moment het doel vrijwaarden van goals van de Tesselaren.

De tweede helft werd gekenmerkt door een ietwat zenuwachtiger gaand spelende Wiron selectie. Dit merkten de bezoekers ook. Zij trokken meer en vaker ten strijde richting het doel van sluitpost Eriks. Eriks moest een flink aantal keren aan de bak en behoedde Wiron deze dag voor een nederlaag. Koos Hidden wist onze fotograaf dan ook te melden dat Olof wat betreft de coach de "Man van de wedstrijd" was. De keeper van De Koog kwam na een mooie vrije trap genomen door Wilco Klein nog even aan de bak, maar hij moest minder vaak ingrijpen dan Eriks. Wel werd de beste man zijn bidon twee keer vervangen, eerst nadat er champagne (Wiron 2 werd vandaag kampioen) en later bier inzat.Wij hopen maar dat dit een eenmalige actie van feestvierders is geweest.

Wie wel een rode kaart (twee keer geel) opliep was Abel de Jong, dit had ook niet nodig geweest. Maar in het heetst van de strijd gaan de emoties bij de, jonge, spelers wel eens opspelen. Vandaag werd Cees van Eekelen node gemist, daartegenover was de verdediging versterkt met Robin Schoonbeek, maar deze had er al een wedstrijd opzitten vandaag. Verder waren er nog een drietal vaste krachten niet aanwezig. Volgende week speelt Wiron op tweede Pinksterdag om 14.30 uur uit tegen Succes. Om nog een kans te kunnen maken moeten zij dan winnen. Zij treden in ieder geval in volle sterkte aan. Wieringernieuws zal erbij zijn. Maar wat let u om het terrein aan de Belt op te zoeken?


(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Poll:
Het weer...
het kan mij niet heet genoeg
het is wel weer mooi geweest zo
  
Occasions
Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Vlaggetjesdag 1961 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...