Wiron pas in de laatste 25 minuten op dreef
Uitgegeven op 30-03-2008 om 18:50  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Het zag er in het begin van de wedstrijd niet naar uit dat na de volle speeltijd Rob de 4-1 op het scorebord mocht draaien. Wiron heeft verdiend gewonnen, maar met name de eerste helft was niet om aan te zien.

Wiron betrad het veld zonder vier vaste basisspelers (werk gaat voor het meissie) en was echt wat zoekende. Dit leidde in de eerste dertig minuten tot een aantal, onnodige, irritaties. De scheidsrechter toverde dan ook een aantal keren de gele kaart uit de liboza (linker bovenzak, red.). Combinaties liepen stroef en de harde manier van spelen van de heren uit Kolhorn lieten niet toe dat het ritme in het spel kwam. Cornelis Loonstra (foto 1 & 3) brak de ban door de 1-0 te scoren na een fraaie solo met evenzo stevig schot. Echter, de bezoekers bestookten het Wiron doel een aantal malen, waardoor Olaf Eriks zijn taak als sluitpost fraai uitvoerde. Op de tweede foto een mooie redding van Olaf.

Na de rust en een kopje thee betraden de mannen uit Den Oever het veld om het een en ander recht te zetten. Jorrit Bakker schoot met een mooi schot de 2-1 in het net (foto 4). De uitslag had hoger kunnen zijn, ware het niet dat Cees van Eekelen niet echt zijn dag had vandaag (foto 5). Hij werd overigens flink op de huid gezeten door de verdediging van Kaagvogels. Om aan alle illusies van de bezoekers een eind te maken schoot Nordin Elaazize nog twee maal de lederen stuiter in de touwen (foto 6 & 7). Hierna floot de scheidsrechter de wedstrijd af. Kort voor het einde kreeg de beste man het overigens nog even aan de stok met coach Hidden, dit nadat een doorgebroken Jorrit Bakker van achteren werd neergehaald. Er werd in deze wedstrijd iets teveel fysiek geweld gebruikt. Dit had niet nodig geweest.

Volgende week reizen de mannen af naar Hippo om Succes te ontmoeten. Succes won na een 0-0 ruststand uit met 3-1 van Callantsoog en kan de tweede plaats, dus de nacompetitie volgens Hidden niet meer ontlopen. Wiron moet nog even stevig aan de bak om de competitie te verlengen.