Lezing over verborgen Incasteden
Uitgegeven op 21-03-2007 om 19:49  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGERWERF - Woensdag 11 april verzorgt Remko Dalkmann in de bibliotheek van Wieringerwerf een avondvullend programma over de avontuurlijke trektochten die hij maakte in Peru. Dalkmann is redacteur, fotograaf en begeleider van avontuurlijke rondreizen en bergtochten. Met zijn audiovisuele presentaties won hij op landelijke festivals al diverse prijzen.

In het voetspoor van Hiram Bingham, die de door het woud overwoekerde Incasteden heeft blootgelegd, volgde Dalkmann in de zomer van 2002 met enkele vrienden een alternatieve Incatrail over de Cordillera Vilcabamba tot in het Amazonegebied. Onderweg waanden zij zich geregeld in een spannend jongensboek.

Nadat de Spaanse conquistadores Peru hadden veroverd, raakten de oude Incapaden en verlaten steden in de vergetelheid. Tot avonturiers op zoek gingen naar het mystieke Vilcabamba. Met Machu Picchu dacht Hiram Bingham in 1911 eindelijk de restanten te hebben gevonden van de laatste Incastad. Maar hij had het bij het verkeerde eind. En dat terwijl hij wél in Vilcabamba was geweest en daar het waterdichte bewijs zelf in handen had gehad.

Dalkmann en zijn vrienden maakten een fascinerende trektocht in Binghams voetsporen en in die van Manco Inca. Het avontuur begon al vóór hun vertrek. Ze wisten niet precies hoeveel dagen deze oude Incaroute zou duren. Op de topografische kaarten van dit afgelegen gebied stonden witte vlekken. Ze zouden afdalen in de diep ingesneden kloof van de Rio Apurimac en vervolgens de vergletsjerde ketens van de Cordillera Vilcabama oversteken om in het broeierige Amazonewoud te eindigen. De natuur veranderde onderweg extreem: een Andes-brilbeer, huizenhoge cactussen, prachtige orchideeën. Uiteraard bezocht de groep avonturiers ruïnesteden als Choquequirau, Vitcos en Vilcabamba.
Op 11 april vertelt Remko Dalkmann over deze bijzondere tocht in de bibliotheek. Hij ondersteunt zijn verhaal met prachtige dia’s.

Lezing van Remko Dalkmann op woensdag 11 april in de bibliotheek van Wieringerwerf, Loggersplein 4, telefoon (0227) 601728. Aanvang 20.00 uur. Toegangsprijs voorverkoop € 4,- aan de zaal € 5,- Reserveren is aanbevolen.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Haven Westerland de Haukes - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...