Openingsviering 2007 in de MichaŽlskerk van Oosterland
Uitgegeven op 02-01-2007 om 13:04  |  link  |  bewaar  |  print

OOSTERLAND - Op zondag 7 januari 2007 begint het Oecumenisch Centrum MichaŽlskerk Oosterland aan een nieuwe reeks maandelijkse vieringen met als thema: 'Worden als een kind'. Dit jaar zal in elke viering een bijbelverhaal centraal staan waarin een kind een belangrijke rol speelt.

Soms is het de held, soms speelt het onbedoeld de hoofdrol of is het slachtoffer.

Om te beginnen is het op 7 januari onbewust het middelpunt in het verhaal waarin Jezus temidden van een groep volwassenen een kind zet en vertelt dat grote mensen moeten 'worden als een kind'.

Het klinkt zo eenvoudig, maar is het dat ook? Betekent het dat je terug mag naar vroeger en je weer als een kind gedragen? De werkgroep ging op zoek naar de betekenis achter de woorden en zocht en vond voorbeelden en verhalen over mensen van vandaag.

Worden als een kind: het heeft te maken met klein worden als je groot bent, met doorprikken van alles waarmee je jezelf opblaast tot 'onmisbaar en belangrijk'.

Dat laatste wordt verbeeld in een spel voor groot en klein over Madame Giga, die het zo geweldig getroffen heeft met zichzelf, of toch niet...?

Teksten en liederen in deze viering vullen elkaar aan en vormen samen ťťn geheel. Nieuwe liederen werden bij het thema geschreven door Karen Hagg.

Iedereen die nieuwsgierig is wat 'worden als een kind' een volwassen mens oplevert is van harte welkom.

De viering begint om 10.30 uur; vooraf worden de liederen met de bezoekers geoefend. Een klein gezelschap zangers uit het Museumkoor o.l.v. Kees Klein zorgt voor de vocale ondersteuning, begeleid door organist Jan Dekker en contrabassist Gerard Gerritse.

Na afloop is er koffie en limonade en gelegenheid tot napraten.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Ben Kuijt - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...