Jubilaris 'Oost Wieringen' zeer verrast
Uitgegeven op 05-08-2020 om 12:17  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Trudie Lont-de Haan is deze maand precies 25 jaar lid van mandoline-orkest 'Oost-Wieringen'. Een delegatie van het orkest heeft huize de Haan vereerd met een verrassingsbezoek

Bij een jubileum hoort natuurlijk een toespraak:
"Vanaf eind augustus 1995, 25 jaar geleden dus, ben je officieel lid geworden van ons mandoline-orkest 'Oost-Wieringen'. Maar, je hoorde er eigenlijk al een tijdje bij.
Zo was je van de partij tijdens het vieren van ons 65-jarig bestaan in Schouwburg Het Park in Hoorn. Na enige borreltjes en een etentje volgde een concert van het Balalaika Orkest Kaliningrad - het vroegere Königsberg - o.l.v. dirigent Anatoli Loskutov. Het werd een schitterend concert met vocale solisten en diverse instrumenten; Balalaika, Bas-balalaika, Domra, Gusli (liggende harp), Bajan (accordeon), zsaleika (fluit, om de koeien naar binnen te krijgen), andere fluiten, divers slagwerk en percussie, waarop een viertal comedianten zich uitleefden.
Je eerste concert in het orkest was op zondag 5 mei 1996 in de Michaëlskerk te Oosterland, samen met O.B.K. uit Den Haag o.l.v. Wouda. Voor haar voelde het als een thuisconcert.
Vanwege de huidige omstandigheden, de corona-pandemie, kunnen er momenteel helaas geen repetities op weg naar ons 90-jarig jubileum plaatsvinden. Ook kunnen we geen jaarvergadering houden, mede om jou in het welverdiende zonnetje te zetten, wat bij ons orkest gebruikelijk is.
Trudie, we zijn trots op je, je bent een trouw lid bij de tweede mandolines
."Als aandenken ontving Trudie een tinnen legpenning van het Nederlands Verbond van Mandoline Orkesten.

Manlief deelde ook mee in de feestvreugde.
Altijd kan de vereniging een beroep op Jan doen, o.a. helpen bij het toneel klaarmaken, attributen neerzetten, opruimwerk bij het Westerlander Dorpsfeest, wat geld oplevert. En dan nog 'De Bar', die slechts één keer gebruikt is bij een concert, en vervolgens maar liefst tien jaar bij Jan en Trudie in de stalling heeft gestaan. Inmiddels heeft deze een mooie nieuwe bestemming gekregen.
Als dank kreeg Jan een cadeaubon voor het nuttigen van een lekker 'visje' in Den Oever.

Beiden waren heel blij en zeer verrast.
(advertentie)
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Occasions
Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ ,-

Daihatshu Cuore 5drs
€ 4.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Naar de kermis met opa Piet Luijt - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...