Katrien en Karel: een terughoudend tweetal
Uitgegeven op 03-08-2020 om 11:28  |  link  |  bewaar  |  print

DEN HELDER - Katrien is een mooi getekend zwart wit poesje, gecastreerd en met geboortedatum: 19-04-2015. Samen met haar broer Karel in het asiel gekomen wegens privé omstandigheden van hun baasjes. Hoewel de informatie meldt dat de katten niets samen hebben, geen ruzie maar ook geen vriendschappelijke band en dus best apart geplaatst kunnen worden, zien we in spannende situaties zoals het asiel dat de katten toch wel steun bij elkaar zoeken. Het betekent dat we open staan voor beide opties, samen plaatsen, helemaal leuk! Apart van elkaar, het is bespreekbaar.

De katjes zijn bang in huis gekomen en eigenlijk is dat zo gebleven. Naar alle waarschijnlijkheid een stukje socialisatie gemist. Dat betekent niet dat ze niet aan nieuwe mensen kunnen wennen, alleen heeft het tijd nodig, tijd, geduld en liefde. Karel is nog een beetje terughoudender dan Katrien. Als Katrien zich echt veilig voelt durft ze ook wel op schoot te komen. Moet u wel stil blijven liggen. Oppakken vindt ze heel erg spannend, dan is het paniek. Bij visite, onbekende mensen in huis gaat ze meestal snel Karel achterna, een onvindbaar plekje zoeken om terug keren als de kust weer veilig is.

De katjes zijn een rustig huishouden gewend, dus zonder honden en kinderen. Ook zijn ze niet bekend met andere katten. In de open kattenkamer zijn ze al gezien in gezelschap van ook niet zo dappere Amy, kwestie van herkenning? In een rustige woonomgeving is het fijn om naar buiten te mogen, Karel gebruikt bij voorkeur niet de kattenbak hoewel hij zich in het asiel moeiteloos aanpast en keurig zindelijk is. Zijn gewend aan Royal Canin Fit 32 brokjes, of ze andere merken ook lekker vinden moeten we nog gaan ontdekken. De dagelijkse hoeveelheid zacht gaat smullend naar binnen (als iedereen weg is).
Heeft u een warm hart voor angsthaasjes en de ideale leefomstandigheden? Kom kennismaken; u bent welkom, alleen op afspraak met Dierentehuis 't Schuthok!
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop Fiat panda bouwjaar 2013, lage km stand
€ ,-

Te koop Nissan micra 1.2 acenta, 1e eigenaar
€ 4.250,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Betonweg - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...