Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 05-07-2020 om 01:08  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - De zomervakantie is het Noorden is van start, veel mensen zullen er dit jaar voor kiezen om in eigen land te blijven en waarom ook niet, er zijn genoeg plekken in Nederland waar we nog nooit geweest zijn en activiteiten die we nog nooit gedaan hebben!



Heeft u bijvoorbeeld al eens wad gelopen? Of bent u al eens mee geweest te garnalen vissen? Beide activiteiten worden georganiseerd door De Groot recreatie, zeker een aanrader. En dan ervoor of erna even een lekker visje eten bij 1 van de restaurants op de haven of een lekkere lunch bij Café Tante Pietje, een echt bruin café.

Voor dit weekend heb ik een iets culinairder recept dan de afgelopen weken. Niet super ingewikkeld maar toch weer iets anders. En een licht gerecht, tenminste, als we de slagroom en kaas even vergeten.


Gestoofde sliptong met saffraansaus en romige venkelrisotto

Ingrediënten (4 personen)
4 tot 8 sliptongen, ontveld
3 sjalotten, in halve ringen
200 ml droge witte wijn
100 ml visfond
1 blaadje laurier
50 g roomboter
1 grote venkelknol, in reepjes
300 g risottorijst
1 buisje saffraan (inhoud 0,05 g)
1 l visbouillon
200 ml houdbare slagroom
50 g geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

Verwarm de oven voor tot 200 ºC.

Strooi 2 sjalotten over de bodem van een ingevette ruime ovenschaal. Schenk er 100 ml wijn en de fond bij. Leg het laurierblaadje en de sliptongen op de laag van sjalotjes. Bestrooi met zout en peper. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Stoof de sliptongen in de voorverwarmde oven in 12-15 minuten gaar.

Smelt intussen in een hapjespan 25 g boter. Fruit hierin de laatste sjalot. Bak de venkel 2 minuten mee; houd het venkelgroen apart en hak grof. Roer de rijst door de venkel en bak mee tot de korrels glanzen. Voeg de resterende wijn toe en laat de rijst de wijn opnemen. Voeg vervolgens de bouillon in 3 porties toe. Laat de rijst de bouillon steeds zachtjes kokend opnemen alvorens een volgende portie toe te voegen. Roer vaak om. Na 15-20 minuten is de risotto beetgaar. Neem intussen de sliptongen uit de oven. Schenk het stoofvocht door een zeef in een steelpannetje. Houd de vissen in de ovenschaal onder aluminiumfolie warm.

Breng het stoofvocht met de saffraan en 150 ml slagroom aan de kook. Kook de saus tot de gewenste dikte in en breng op smaak met peper. Neem de risotto van het vuur. Meng er de laatste 50 ml slagroom, 25 g boter in kleine vlokjes, de kaas, het venkelgroen en peper naar smaak door.

Verdeel de venkelrisotto met de sliptongen over 4 borden. Schep de saffraan saus over de vis en serveer.

Verse tong klein (sliptong) van € 15.00 per kilo voor € 12.50 per kilo

Klik op de bovenstaande link om de aanbieding te bestellen.

U kunt uw vis bestellen tot en met donderdagavond.

Geniet van een mooie week en tot zaterdag!


Aandachtspunten

Geeft u zoveel als mogelijk aan hoe u de vis schoongemaakt en verpakt wilt hebben. U kunt hiervoor evt. het opmerkingenveld gebruiken.

Hou voldoende afstand bij het afhalen van uw bestelling.

Komt u alleen ( dus niet met uw partner of het hele gezin!) naar de vismarkt om uw bestelling af te halen.

Verder willen we u vragen om de bestelling door iemand anders op te laten halen mocht u verkoudheids- of griepklachten hebben.

Waar mensen werken, worden helaas weleens fouten gemaakt, zo ook bij ons :(
Daarom een verzoek om uw bestelling goed na te kijken voordat u naar huis gaat. We kunnen het dan nog makkelijk oplossen als er iets ontbreekt of niet schoongemaakt is.

Bron: www.24kitchen.nl
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Actueel...
09-08-2020 Na schildpadden nu ook kippen in het Kooibos
08-08-2020 Ongeval met letsel op Afsluitdijk
08-08-2020 Handbalclinic bij h.v. Tonegido
08-08-2020 Dankbetuiging de heer Piet Boerdijk
07-08-2020 DTM met beperkt publiek welkom op Asser TT-tribunes
07-08-2020 Nieuw seizoen Vereniging Afsluitdijk
07-08-2020 Voedselbanknieuws
07-08-2020 Soccer Event bij CV Wieringermeer
07-08-2020 Personeel gezocht
06-08-2020 Op stap in Hollands Kroon
06-08-2020 Exposities en musea
06-08-2020 Robert Beer Schilderwerken viert jubileum met een gift
06-08-2020 Marco Heijblok gooit maisteelt helemaal om
06-08-2020 Pas op voor 'zomerse brandwonden' bij kinderen
06-08-2020 Aanbiedingen van onze adverteerders in Hollands Kroon
06-08-2020 Aanbiedingen en nieuws van onze adverteerders
06-08-2020 Oude Veer Zwemlessen starten weer
06-08-2020 Kerknieuws
05-08-2020 Kleinere krimp starters en afname groei stoppers
05-08-2020 Slachtoffer fietsongeval Kleitelweg maakt het naar omstandigheden goed
05-08-2020 Politie zoekt getuigen beroving
05-08-2020 Wieringer Dangsers nemen deel aan een virtuele Europeade
05-08-2020 Jubilaris 'Oost Wieringen' zeer verrast
05-08-2020 Gemeente werkt aan een monumentenlijst
04-08-2020 Vier waterhozen op dezelfde foto, uniek
04-08-2020 Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
04-08-2020 De Kasteleen bedankt iedereen voor een geslaagde Kermis
04-08-2020 Erehaag voor overleden bekende in coronacrisis
04-08-2020 Wieringers in het buitenland
03-08-2020 Haak- en Breicafé blijft voorlopig gesloten
(advertentie)
Poll:
De Wieringer Kermis
Ging door , daarvoor hulde aan de organisatie.
Had voor mij niet gehoeven.
  
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Burgemeester Schellinger overhandigt vis in Amsterdam - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...