Informatiemiddag Thuishuis Winkel
Uitgegeven op 10-07-2020 om 08:58  |  link  |  bewaar  |  printEen unieke en kleinschalige woonvorm voor alleenstaande ouderen

WINKEL - Wooncompagnie vindt het belangrijk dat mensen kunnen kiezen hoe zij willen wonen. Het Thuishuis is daar een concreet voorbeeld van. In een prachtige groene parkomgeving laat Wooncompagnie het voormalige woonzorgcomplex door Bouwbedrijf Tuin transformeren naar woningen voor een zeer uiteenlopende doelgroep. Met de waardevolle toevoeging van het Thuishuis komt er ook een plek voor mensen die aan deze woonvorm behoefte hebben. Het Thuishuis komt in het voormalig hoofdgebouw van het voormalige zorgcentrum Winkelmade.

Over Thuishuis
Het Thuishuis is een initiatief van de Stichting Thuishuis Winkel, in samenwerking met de gemeente Hollands Kroon en Wooncompagnie. "Dat er behoefte is aan deze woonvorm en dat het werkt blijkt uit de ervaringen die in andere delen van het land zijn opgedaan", aldus Jan Ruyten, initiatiefnemer van het Thuishuis. "Het Thuishuis biedt plaats aan zes bewoners die een eigen woonkamer, slaapkamer, badkamer en pantry hebben. Ze delen de woonkeuken, waar ze bij voorkeur gezellig samen kunnen koken. Ook is er een gemeenschappelijke huiskamer, een hobbykamer en een logeerkamer voor gasten. Uiteraard is er ook een gemeenschappelijk buitenruimte."Voorkomen van eenzaamheid
Het Thuishuisproject wordt ondersteund door vrijwilligers die de bewoners -indien nodig- ondersteuning en begeleiding kunnen bieden. Naast praktische ondersteuning stimuleren de vrijwilligers de deelname van de bewoners aan sociale activiteiten binnen het huis en in de wijk. Het is aan de bewoner zelf of ze aan een activiteit deel willen nemen.

Bijeen maar Coronaproof
Bent u circa 60 jaar of ouder en bent u geïnteresseerd, of heeft u een vader of moeder die zich hier thuis zou kunnen voelen? Kom dan vrijblijvend naar de informatiemiddag op donderdag 23 juli a.s. gehouden in Cultuurhuis de Kolk, Weereweg 32 in Lutjewinkel. Het programma start om 15:00 uur. Onder het genot van koffie en/of thee ontvangen de aanwezigen informatie over de voordelen van wonen in een Thuishuis. Vanzelfsprekend is de bijeenkomst volgens de richtlijnen van het RIVM. Geïnteresseerden dienen zich vooraf aan te melden via janruyten@thuisinwelzijn.nl.
Wel interesse maar lukt het niet om te komen? Neem dan gerust contact op met Jan Ruyten via 06 1096 7746 voor meer informatie, of kijk op www.thuishuiswinkel.nl en www.thuishuis.org.
(advertentie)
(advertentie)
Poll:
Het weer...
het kan mij niet heet genoeg
het is wel weer mooi geweest zo
  
Occasions
Toyota Verso 1.8 Business Plus
€ 9.750,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kroonprins op bezoek - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...