1 - 0 voor buurtbewoners De Harmonie, de strijd is nog niet gestreden
Uitgegeven op 05-06-2020 om 22:07  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - De gemeenteraad van Hollands Kroon heeft unaniem besloten om alles in het werk te stellen om geen arbeidsmigranten te huisvesten in De Harmonie.


Deze bakken kunnen wat de omwonenden betreft voorlopig wel weggehaald worden.

De plannen van de eigenaar kunnen voorlopig in de ijskast. De gemeenteraad gaat het bestemmingsplan met daarin de voorwaarden aanpassen. Kort gezegd, er mogen onder nog vast te stellen spelregels niet langer dan twee weken aaneengesloten dezelfde 'gasten' in het pand verblijven. De raad wil rondom de kerk alleen horeca toestaan met een toeristisch en traditioneel horeca-gebruik. Hier passen geen arbeidsmigranten binnen dit voornemen.

Uiteraard is het de eigenaar toegestaan om er zoiets als een hotel-restaurant met café te vestigen. De gemeente gaat nu werken aan een nieuw plan waarin dit gezekerd kan worden. Het college zal met voorstellen naar de gemeenteraad komen. Dit kan een periode in beslag nemen. Uiteraard kan de eigenaar hier op een later moment tegen in beroep gaan. Het pand heeft een horeca-bestemming, er mag onderdak geboden worden aan hotel- en of pensiongasten. In het verleden beschikte De Harmonie ook over hotelkamers al werden deze al geruime tijd niet meer verhuurd.
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ ,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Drukte op de haven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...