Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 04-06-2020 om 07:28  |  link  |  bewaar  |  print



Heeft u ook zo’n heerlijk Pinksterweekend gehad? Het was goed vertoeven buiten! Normaal is de haven van Den Oever leeg met Pinksteren, veel vissers gaan met hun gezin en/of vrienden naar Terschelling of Texel om daar een lang weekend door te brengen met de nodige gezelligheid. Dat kon dit jaar uiteraard niet doorgaan. Maar waarschijnlijk hebben ze nu lekker genoten in eigen tuin, dat is ook niet verkeerd natuurlijk!

De meeste vissers zijn inmiddels weer naar zee en komen vrijdag weer binnen met verse vis of garnalen. Deze week hebben we een echte delicatesse in de aanbieding, wij noemen het ook wel restaurantvis…..Tarbot! Maar dat niet alleen, we hebben ook nog verse makreel in de aanbieding! Heerlijk om te roken of voor op de bbq!

Verse Makreel van € 7,50 voor € 4.50 per kilo

Tarbot klein van € 12.00 voor € 9.90 per kilo


Klik op de bovenstaande blauwe knop om de aanbieding te bestellen.

Tarbot en geroosterde groente uit de oven.

Ingrediënten

2 stuks tarbot, heel
1 blik kikkererwten à 400g, afgespoeld en uitgelekt
1 gele paprika
1 puntpaprika
2 courgettes
8 bospenen, geschild
5 takjes verse tijm, gerist
sap en rasp van 1 citroen
1 teen knoflook, geperst
2 el olijfolie
100 g chorizo (hele worst), in blokjes
peper en zout
Verder nodig:
extra olijfolie
Peterselie

Bereiding:

Verhit de oven voor en snijd de groenten in grove stukken. Hussel de groente in een grote kom met olijfolie, citroenrasp, knoflook, zout en peper. Spreid de groenten gelijkmatig uit over een bakplaat die je hebt bedekt met bakpapier. Rooster de groenten een half uur in de voorverwarmde oven, schep halverwege om.

Na een half uur leg je de tarbot in zijn geheel op de groenten. Bak die 10 minuten mee.

In die tijd bak je in een hete pan zonder olie de chorizo krokant en goudbruin. Laat uitlekken op keukenpapier. Schep de groenten en kikkererwten op een bord. Bestrooi met chorizo. Snijd filets van de gare tarbot en leg deze op de geroosterde groenten. Bestrooi met peterselie en nog wat extra olijfolie.

Tip: de filets snijd je heel makkelijk van de vis door met een platte ovenschep de zijkanten, waar de graten zitten, eraf te duwen. Je weet zeker dat je vis goed gaar is als je die met gemak van de graat af kunt duwen.

U kunt uw vis bestellen tot en met donderdagavond.

Oh……..en voordat ik het vergeet, aanstaande vrijdag kunt u bij ons terecht voor diepvriesvis! We zijn er van 14.00 tot 16.00. U kunt dan alleen diepvriesvis inkopen tegen aantrekkelijke prijzen, verse vis kan alleen op zaterdag! Neem een kijkje op Facebook voor de prijzen van de diepvriesvis.

Geniet van een mooie week en tot zaterdag!

Met vriendelijke groet namens alle medewerkers van de ZeeVerse Vismarkt,

Esmeralda Dekker
www.versevis.nl

Aandachtspunten

Geeft u zoveel als mogelijk aan hoe u de vis schoongemaakt en verpakt wilt hebben. U kunt hiervoor evt. het opmerkingenveld gebruiken.

We vragen u uw bestelling per pin te betalen. Uiteraard maken we de pinautomaat na elke betaling schoon. We hebben evt. ook handschoenen voor u klaar liggen.

Hou voldoende afstand bij het afhalen van uw bestelling.

Komt u alleen ( dus niet met uw partner of het hele gezin!) naar de vismarkt om uw bestelling af te halen.

Verder willen we u vragen om de bestelling door iemand anders op te laten halen mocht u verkoudheids- of griepklachten hebben.

Bron www.visrecepten.nl
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Jaap Holst - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...