Verhoog de productiviteit in je kantoorruimte met deze 5 tips!
Uitgegeven op 02-04-2020 om 17:31  |  link  |  bewaar  |  print

Een kantoorruimte moet, naast dat het functioneel is voor jou en je collega's, er ook creatief uit zien. Echter, hoeveel invloed heeft de inrichting van een kantoorruimte op de productiviteit van jou en je collega's? SKEPP geeft je 5 tips in dit blog om de productiviteit op kantoor te verhogen!

Een prettige temperatuur op kantoor
Niemand vindt een koude omgeving prettig. Dat is niet anders bij de temperatuur op kantoor. Uit recent onderzoek is gebleken dat vrouwen productiever zijn op kantoor als de temperatuur een paar graden hoger ligt. De ideale temperatuur in een kantoorruimte ligt voor een vrouw bijna 5 graden hoger, dan die voor een man. Maar wat is nu de optimale temperatuur in je kantoorruimte? Dan moet de temperatuur tussen de 21 en 24 graden liggen. Een optimale temperatuur in een kantoorruimte kan de productiviteit met wel 15% verhogen.
Het is wel slim om eerst even te overleggen met je collega's wat ze van de huidige temperatuur in de kantoorruimte vinden. Is het niet nodig om de temperatuur in de kantoorruimte te verhogen? Doe dit dan ook niet. Het verhogen van de temperatuur kan namelijk een tegenovergesteld resultaat geven op de productiviteit.

Zorg voor zoveel mogelijk natuurlijk licht
De werking van licht wordt vaak onderschat. Door gebruik te maken van kunstmatig licht kan ons natuurlijke ritme worden verstoord. Toch wordt kunstmatig licht veel gebruikt in kantoorruimtes om zo onnatuurlijk daglicht te creëren. Maar kunstlicht is bij lange na niet hetzelfde als echt daglicht. Door te veel kunstmatig licht, raken we eerder vermoeid. Om die vermoeidheid tegen te gaan, is het verstandig om te proberen zoveel mogelijk natuurlijk licht binnen te laten. Je kunt zorgen voor meer natuurlijk licht, door grote raampartijen te creëren in je kantoorruimte. Het natuurlijke licht zal de productiviteit op kantoor zeker verhogen!Gezonde collega's met behulp van gezonde voeding
De vette hap op de vrijdagmiddag in de kantine, heel lekker natuurlijk! Maar niet heel gezond. En juist gezonde voeding is een belangrijk onderdeel voor meer productiviteit. Niet alle collega's zijn elke dag in staat om zelf te zorgen voor een gezonde lunch of snack op kantoor. Te veel suikers en vetten zorgen ervoor dat je lichaam harder moet werken om alles te verteren, hierdoor raak je eerder vermoeid. Gezonde voeding zorgt ervoor dat je meer energie hebt om de dag door te komen! Vergeet naast gezonde voeding ook de beweging niet! Maak af en toe een wandeling en kom van je werkplek af!

Maak een wandeling
Over die middag wandeling gesproken, dit draagt ook bij aan de productiviteit! Je wil misschien liever binnen blijven als het slecht weer is. Want in de regen lopen is nou niet iets wat de meeste mensen leuk vinden. Probeer toch zoveel mogelijk naar buiten te gaan, al is het maar een paar minuten. Ga even weg van je plek, de frisse lucht in!
Nadat je buiten bent geweest zul je merken dat je weer met een frisse blik kunt beginnen aan je werkzaamheden. Je zal je ook veel prettiger voelen als je even buiten geweest! Een wandeling in de buitenlucht draagt niet alleen bij aan je gezondheid, het zorgt ook voor veel meer creativiteit. De buitenomgeving zorgt ervoor dat je hersenen worden geprikkeld. Buiten zijn allerlei andere dingen te zien en krijg je nieuwe prikkels.

Een creatieve kantoorruimte voor meer creativiteit
In een kantoorruimte kun jij je werk doen. Maar moet een kantoorruimte ook een inspirerende en creatieve uitstraling hebben? Het antwoord is 'Ja, een kantoor moet er wel degelijk creatief uit zien'.
Een inspirerende kantoorruimte stimuleert de creativiteit en productiviteit van jou en je collega's! Alles wat je om je heen ziet zorgt voor prikkels, dit geldt ook voor de inrichting van je kantoorruimte. Pas je kantoorinrichting zo aan, zodat het past bij het bedrijf maar je ook inspireert!

Hoe verhoog jij de productiviteit op kantoor?
De meeste tips in dit blog zijn direct toepasbaar op kantoor. Denk hierbij aan de gezonde voeding en die lekkere buitenwandeling tussen de middag. Vergeet vooral de inrichting van je kantoorruimte niet! Die moet ervoor zorgen dat je hersenen geprikkeld worden om zo productiviteit en creativiteit te stimuleren. Wil je je kantoorruimte creatiever inrichten? Bekijk dan eens de verschillende mogelijkheden die SKEPP biedt!
(advertentie)
(advertentie)
Uw warme bakker!
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
1980. Zandburen 2 - 4 en 6 - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...