Koning-Hoeve verbijsterd over Brabantse aankoop Noord-Hollandse stikstofruimte
Uitgegeven op 02-04-2020 om 15:16  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Het Statenlid CDA Noord-Holland Willemien Koning-Hoeve is verbijsterd door het plan van de provincie Brabant om stikstofruimte aan te kopen in Noord-Holland. De CDA-fractie heeft Statenvragen gesteld omtrent de aankoop.

„Ik zag het eerst voorbij komen op sociale media. Daarna heb ik bij Statenleden in Noord-Brabant het stuk opgevraagd van de gedeputeerde om te checken of dit echt zo is. En inderdaad, daar staat in dat Brabant zes veehouderijbedrijven wil opkopen voor Logistiek Park Moerdijk. Daarvan liggen er twee in Noord-Holland, namelijk een in Assendelft en een in Wieringen. Dus de provincie zelf koopt stikstofruimte om het logstiek park te realiseren,” vertelt Koning-Hoeve.

Bizar
Het Statenlid vindt het opmerkelijk dat er in het opgevraagde stuk ook staat dat er al overeenkomsten zijn tussen de provincie Brabant en de Noord-Hollandse boerenbedrijven in kwestie. Naar verluidt heeft Brabant 4 miljoen euro gereserveerd om de boeren uit te kopen en worden de locaties na aankoop weer verkocht. „Het is bizar dat de opkoop al in gang is gezet omdat de gebiedsprocessen in onze provincie nog moeten opstarten en omdat er nog veel onduidelijkheid heerst over de randvoorwaarden en regels rond verkoop en aankoop van stikstofruimte.”

Lees verder...
(advertentie)
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Havenhoofd Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...