Werkplaats en ontmoetingsruimte
Uitgegeven op 08-04-2020 om 11:36  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Voor de stichting Onderdak Nautisch Erfgoed Wieringen (ONEW) wordt 2020 een belangrijk jaar: de verwezenlijking van de werkplaats en ontmoetingsruimte bij de Historische Hoek van de Vissershaven van Den Oever.

De benodigde vergunningen zijn binnen en de bestellingen zijn geplaatst. Dankzij subsidies van Leader en het Waddenfonds is de financiering op een haar na rond. Het vertrouwen is dat ook het laatste gat in de begroting opgevuld gaat worden. Iedere ondersteuning is daarom nog welkom!Omdat de haven van Den Oever bij hoogwater en opstuwende harde wind regelmatig onderloopt, komt het gebouwtje op een verhoging te staan. Op betonblokken (zogenaamde grote 'Lego'blokken) wordt op 1,60 m hoogte een door de firma Kiljan uit Den Helder gemaakt stalen frame geplaatst. Op het frame komt het door Garden Pleasure uit Breezand gemaakt gebouw van hout. Door deze constructie is het gebouw, bijvoorbeeld bij noodzakelijk dijkonderhoud, redelijk makkelijk te verplaatsen. Het streven is om de werkplaats tijdens de Flora- & Visserijdagen officieel in gebruik te nemen.
Als ook de werkplaats/ontmoetingsruimte gerealiseerd is krijgt Den Oever de beschikking over een Historische Hoek waar behalve het bekijken van en varen met de voormalige vissersschepen ook informatie is te vinden over de visserij van vroeger en de ambachten die daar nauw mee verbonden waren (touw slaan, netten boeten, zeilen maken, houtbewerking enz.). Zie ook www.onew.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Hotel de Haan Den Oever - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...