Schepen voorlopig niet naar het zout
Uitgegeven op 01-04-2020 om 11:27  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Het onderhoud aan het Wieringer Skuutje WR60 en aan de Wieringer Aak WR4 heeft de afgelopen maand plaatsgevonden en is voor een belangrijk deel gereed. Dat verliep, dankzij een aantal zonnige maar wel koude dagen, zeer voorspoedig. De schepen zien er weer mooi uit. Het was de bedoeling dat ze nu in Den Oever zouden liggen, op het zoute water hetgeen goed is voor de conservering van het hout. Dat gaat echter voorlopig niet door.

Vanwege de COVID-19 crisis zijn de havens langs de Waddenzee gesloten voor pleziervaart en liggen de schepen voorlopig nog even bij de Watersportvereniging Amstelmeer op De Haukes. Dat heeft ook gevolgen voor de vele plannen die er met de schepen zijn. De cursus 'Zeilen voor Landrotten' begint later of moet dit jaar misschien wel overgeslagen worden. Het varen met de schepen tijdens het Vistival gaat ook niet door. Spannend wordt het of het varen met donateurs van de Vereniging Botterbehoud begin juni doorgang kan vinden. Er is nog geen duidelijkheid over andere activiteiten zoals de Visserijdagen in Enkhuizen, de Flora- & Visserijdagen in Den Oever en Sail Amsterdam. Kortom een seizoen waar nog veel onduidelijk over is.Het Wieringer Skuutje WR60 is goed de winter doorgekomen. Begin maart is hij samen met de Wieringer Aak WR4 bij Jachtwerf van der Kuijl op de Haukes op de kant gezet.
Het Skuutje is vorig voorjaar voorzien van een aantal lagen Biopin olie. Het uv-licht van de zon is de belangrijkste reden dat verf en olie in kwaliteit achteruit gaan. Vandaar dat afgelopen jaar begin augustus het schip nog van 2 extra lagen Biopin is voorzien. Het resultaat is zonder meer goed te noemen: de beschermlaag ziet er nog prima uit en er kon nu volstaan worden met enkele nieuwe lagen zonder dat oude lagen eerst kaal gehaald moesten worden. En dat voor een schip dat de zomer 'op het zout' ligt en blootgesteld is aan veel zonlicht!
Komend seizoen zal de werkgroep die de WR60 beheert ook regelmatig in en om de WR4 te zien zijn.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Citroen C3 1.6 e-HDi Airdream
€ 5.445,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Plaatsen loopbrug bij het Monument - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...