Wat is een refurbished iPhone en wat zijn de voordelen?
Uitgegeven op 27-03-2020 om 19:46  |  link  |  bewaar  |  print

We leven in een samenleving waar duurzaamheid steeds belangrijker wordt. Iedereen wil wel een handje mee helpen aan een beter milieu. Duurzaam leven kun je op verschillende manieren doen. Bijvoorbeeld door de fiets te pakken naar je werk in plaats van de auto, laad je elektronische apparaten minder vaak op of stap over op groene stroom. Een andere manier om duurzamer te leven is het aanschaffen van een iPhone refurbished. In dit artikel zullen we verder in gaan op wat precies een refurbished iPhone is en wat de vele voordelen zijn van het hebben van een refurbished iPhone.

De refurbished iPhone
Het woord 'refurbished' is de Engelse term voor het woord 'gereviseerd'. Gereviseerd betekent letterlijk opgeknapt. Dit houdt in dat gebruikte iPhones die teruggebracht zijn naar de winkel of fabriek worden opgekocht door gespecialiseerde bedrijven waarna de iPhones uitgebreid worden gecontroleerd op meer dan 50 punten. Tijdens de controle wordt er door specialisten gekeken naar eventuele defecte onderdelen. Deze defecte onderdelen worden vervangen door nieuwe, kwalitatief goede onderdelen. Na het vervangen van defecte onderdelen wordt de iPhone weer volledig gecontroleerd voordat deze iPhones voor de verkoop ter beschikking worden gesteld. Je kunt aan het einde van het proces spreken over refurbished iPhones.

Een flink prijsverschil
Het grootste voordeel van het kopen van een refurbished iPhone is het grote prijsverschil. Het prijsverschil kan zelfs oplopen tot 50%! Als voorbeeld nemen we de iPhone Xr. Een nieuwe iPhone Xr uit de winkel kost al gauw € 719 terwijl een gereviseerde iPhone Xr al te verkrijgen is voor een bedrag van € 539. Je bespaart dus eenvoudig € 180 op een toestel. Het geld wat je bespaart kun je weer uitgeven aan andere dingen of sparen voor uitgaven in de toekomst.Beter voor het milieu
Doordat je een refurbished iPhone aanschaft help je een handje mee aan een beter milieu. Je verlengt de levensduur van een gereviseerde iPhone met twee jaar en geeft het toestel een tweede leven. Met het aanschaffen van een refurbished iPhone schaarse grondstoffen bespaard door er geen nieuwe iPhone meer geproduceerd te worden.

Een lange garantietermijn
Een ander groot voordeel van een refurbished iPhone is de lange garantietermijn. Bij een nieuwe iPhone van Apple krijg je vaak maar een jaar garantie. Wil je langer garantie hebben? Dan dien je die erbij te kopen. Bij een refurbished iPhone krijg je bij bijna alle aanbieders wel twee jaar garantie. Doordat het toestel uitgebreid is gecontroleerd op meer dan 50 punten en defecte onderdelen zijn vervangen, staan de aanbieders volledig achter hun product. Lees altijd wel even de garantievoorwaarden door van een bedrijf. Hierin wordt namelijk verteld welke onderdelen wel en niet onder de garantie vallen.
Nog steeds niet tevreden met je aankoop? Je hebt als consument het recht om je toestel 14 dagen na aankoop te retourneren. Bij veel bedrijven kan de bedenktijd zelfs oplopen tot 30 dagen. Check dit daarom even goed.
Nu je op de hoogte bent van wat een refurbished iPhone is en wat de grootste voordelen zijn, is het aan jou om de overweging te maken om voor een refurbished iPhone te gaan of niet.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Naar de kermis met opa Piet Luijt - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...