Senioren doen massaal een hoortest
Uitgegeven op 25-03-2020 om 20:55  |  link  |  bewaar  |  print

Prima indicatie van de conditie van je gehoortest.
Wat zeg je? Sorry, wil je dat nog een keer herhalen? Valt het je op dat je steeds meer moeite moet doen om iemand goed te verstaan, zeker als er meer mensen in een ruimte zitten? Dit kunnen de eerste tekenen van gehoorverlies zijn.

Met een gehoortest online kun je een snel een indicatie krijgen over de conditie van het gehoor. Mocht de uitslag tegenvallen, maak dan snel een afspraak bij een audicien. Want alleen bij de audicien kan met zekerheid gesteld worden hoe goed je gehoor nog is en kan een volledig betrouwbare hoortest uitgevoerd worden. De gehoortest online geeft je wel een prima indicatie.

Inzicht in je gehoorcapaciteit door de online test
Je kunt een gratis online gehoortest doen, wanneer je maar wilt. De online gehoortest werkt onder meer met achtergrondgeluiden en zelf evaluerende vragen. Er worden je gedurende de online test simpele vragen gesteld en je krijgt een eenvoudige luistertest voorgeschoteld. De uitslag van de test geeft je heel aardig inzicht in je gehoorcapaciteit.

Geen vervanging van de door de audicien uitgevoerde hoortest
Voor de goede orde, een online test van je gehoor is geen vervanging van de door de audicien uitgevoerde hoortest. Aanleiding om de test te doen is dus als je niet alles meer goed lijkt te verstaan en vaker moet vragen wat iemand precies zegt, zeker als sprake is van een rumoerige omgeving.Je kunt de online gehoortest ook overslaan en meteen een test door de gekwalificeerde audicien laten uitvoeren. Dat is voor veel mensen echter een te grote stap. Je kunt de gehoortest die je online uit kunt voeren zien as een soort van screening, ene audiologische test is het niet. De uitslag is dan ook nooit honderd procent betrouwvaar, iets dat met onder meer het kalibreren van geluiden te maken heeft.

Je krijgt meteen uitslag van de online test die je gedaan hebt.Tijdens de gehoortest die je doet, wordt gebruik gemaakt van frequenties en tonen en van achtergrondgeluid. Tijdens de test krijg je vier vragen over het gehoor en gehoortoestellen, vervolgens krijg je verschillende tonen te horen op diverse frequenties en toonhoogtes.

Na elk fragment wordt er een vraag gesteld over wat er gedurende het gesprek verteld wordt. Na de online test krijg je meteen uitslag. Valt die tegen, dan kun je meteen een afspraak maken met de audicien. Die zal je vervolgens onderwerpen aan opnieuw een gehoortest, een gehoortest die voor de volle honderd procent betrouwbaar en accuraat is.
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
(advertentie)
Occasions
Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Garage Nubo - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...