Wieringer raceteam ook dit jaar actief tijdens GAMMA Racing Day
Uitgegeven op 22-01-2020 om 01:47  |  link  |  bewaar  |  print

GAMMA RACING DAY: IDM - MOTORRACES en BOSS GP

ASSEN - De GAMMA Racing Day op TT Circuit Assen trakteert dit jaar op GRATIS motorraces in de Supersport 300 en 600 categorieën van het IDM-kampioenschap. Met de motorraces in het prestigieuze Duitse kampioenschap en de eerder bevestigde races met exclusieve Formule 1-auto’s in BOSS GP, biedt het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement van Europa weer een uniek programma voor zowel auto- als motorsportfans.Met zes overwinningen, waarvan drie in het IDM, in 2019 is Rick Dunnik ook dit jaar één van de kanshebbers voor de IDM SSP300 titel. Naast de MotoGP en het World-SBK is het IDM de meest prestigieuze kampioenschap op Europese bodem. Tijdens het IDM racet ZUWI HD-Racing onder andere in: Oostenrijk, Tsjechië, Duitsland en Nederland(2x)

Nederlandse deelname in IDM
Na de bloedstollende races van afgelopen jaar tekenen de coureurs uit het IDM opnieuw voor een race voor de traditioneel goed gevulde GAMMA Racing Day tribunes. Tijdens de laatste editie van GAMMA’s GRATIS racedag streden zes coureurs tot op de streep om de winst in de IDM Supersport 300-klasse. WK-rijder Scott Deroue pakte in beide beide races de winst, maar het was de Drent Walid Kahn die vriend en vijand verraste met zijn succesvolle ‘comeback’ als motorracer. Runner-up in het IDM klassement van 2019 Rick Dunnik, tweede in het kampioenschap 2019, is gebrand op een beter resultaat. ZUWI HD-Racing heeft vorig jaar laten zien dat zij de snelste YAMAHA op de baan heeft kunnen zetten. In 2020 willen zij dit verzilveren.

Wieringer raceteams actief tijdens IDM GAMMA Racing Day
Rick Dunnik uitkomend voor het gecombineerde Wieringer/Staphorster raceteam ZUWI HD-Racing zal ook nu gesteund door YAMAHA aan de start verschijnen en proberen om van de tweede naar eerste plaats te gaan dit jaar in het kampioenschap. Bert, Nels en Henk-Jan willen ook de Nelon Racing Honda laten racen tijdens de SSP600 tijdens de GAMMA Racing Day. Al met al een goede reden om in augustus af te reizen naar Assen. Hiervoor zal er een zogenaamde 'wildcard' geregeld moeten worden, hier gaat Henk-Jan zich voor inzetten. Als dit lukt staan beide teams samen in de grote Nelon tent op het rennerskwartier. Uiteraard zijn dan alle Wieringer fans van harte welkom om een kijkje te komen nemen. De koffie staat klaar.


Nelon Racing coureur Michael Hofman in actie in Frankrijk voorjaar 2019.

In het competitieve IDM komen de snelste Nederlanders dus goed mee. Afgelopen vrijdag startte de inschrijving voor het seizoen 2020, met als grote verrassing natuurlijk de reeds aangekondigde deelname in de Superbikeklasse van voormalig MotoGP-coureur Jonas Folger. Het Nederlandse team Pearle Gebben Racing bevestigde onlangs al de deelname van Ruben Bijman in de Supersport 300-klasse en Dion Otten in de Superport 600-klasse. In deze laatste categorie zijn door het Nederlandse Lentink Sports Racing ook Jeroen Hilster en Victor Steeman reeds bevestigd. Het IDM-seizoen gaat eind mei van start op de Oostenrijkse Red Bull Ring.

Races met F1-auto’s
Ook de autosportfans kunnen zich verheugen op de 21e editie van de GAMMA Racing Day, want de klasse voor échte Formule 1-auto’s, BOSS GP, staat na een jaar afwezigheid weer op het programma. De snelste Europese raceserie, nog steeds goed voor het officiële baanrecord op TT Circuit Assen gezet door Ingo Gerstl met de Toro Rosso STR-F1, gaat eind april van start in het Italiaanse Mugello en komt op 8 en 9 augustus naar Assen voor twee races.

GRATIS kaarten
De GAMMA Racing Day 2020 wordt de 21e editie van het grootste gecombineerde auto-, motor- en kartrace-evenement in Europa. Met het GRATIS toegangsbewijs verkrijgbaar vanaf juni bij onder meer GAMMA Bouwmarkten en op www.gammaracingday.nl trakteert de GAMMA Racing Day op professionele racedagen met een unieke sfeer. Kaarten voor de paddock zijn online verkrijgbaar vanaf 5 Euro tot 25 Euro. Kinderen tot 12 jaar hebben GRATIS paddocktoegang.Lees verder...


(advertentie)
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Hotel Zomerdijk - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...