Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 21-01-2020 om 13:32  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Wijting wordt steeds populairder in ons land. In Frankrijk zijn ze al jaren dol op dit heerlijke, zachte visje en geef ze eens ongelijk! Wijting is vergelijkbaar met kabeljauw. Het vlees is alleen nog wat zachter. Ideaal om in de oven te gratineren met panko en oude kaas.



Wijting van € 4,75 voor € 3,50 per kilo

Klik op de bovenstaande blauwe knop om de aanbieding te bestellen.


Gerecht: Gegratineerde wijting uit de oven

Ingrediënten (4 personen)
4 stuks wijting, panklaar
250 ml visbouillon
1 el citroensap
peper & zout
1 el neutrale olie
2 venkelknollen, dungesneden
1 courgette, in blokjes
1 teentje knoflook, geperst
100 g panko
100 g geraspte oude kaas
25 g boter, in klontjes, plus extra voor invetten
verse platte peterselie, naar smaak
1 citroen in partjes

Optioneel voor de kaassaus
25 g boter
25 g bloem
scheutje halfvolle melk
100 g geraspte belegen kaas

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden celcius.

Verhit de olie en bak de venkel en courgette op hoog vuur in vijf minuten beetgaar. Voeg dan de knoflook toe en bak even kort mee. Leg de wijting in de ingevette ovenschaal, bestrooi met zout en peper en voeg de groente rondom de vis toe aan de ovenschaal. Giet er dan de visbouillon en citroensap bij.

Meng de panko met de geraspte oude kaas. Strooi dit mengsel over de vis en groenten. Daarbovenop verdeel je gelijkmatig de klontjes boter.

Voor een nog rijkere ovenschotel kun je nog een kaassaus maken en die eerst over de vis en groente doen en dan afdekken met het panko-kaasmengsel.

Zet de ovenschotel 20-30 minuten in de oven. De vis is dan gaar en de bovenkant lekker krokant. Bestrooi met peterselie en serveer met partjes citroen en gebakken aardappeltjes.

Zo maak je de kaassaus:
Smelt de boter, maar laat niet bruin worden. Hier gaat de bloem bij in, mix die met een garde door de gesmolten boter en laat 1-2 minuten meebakken. Dan scheutje voor scheutje melk erbij, terwijl je roert. Herhaal dit tot je saus de gewenste dikte heeft. Tot slot de geraspte kaas erdoor en laten smelten. Breng op smaak met zout en peper.

(bron: visrecepten.nl)
(advertentie)
Gezellig tot in de late uurtjes!
Actueel...
21-02-2020 Andere Koek en Skapiche bij De Dukdalf
21-02-2020 Onduidelijkheid over graafwerkzaamheden
21-02-2020 Klaverjasweekend in Dorpshuis Hippo
21-02-2020 Weekend agenda
21-02-2020 Skarrehoepers
20-02-2020 Nieuwbouw Beter Wonen Den Oever deel 6
20-02-2020 Huis kermisexploitant Jonker staat weer op zijn oude plek
20-02-2020 25 hotelkamers in De Harmonie, er is sprake van 120 logies plaatsen
20-02-2020 Seniorencomplex Kroonwaard krijgt eigentijdse uitstraling
20-02-2020 Quintus knikkert JuRo UnirekVZV uit het bekertoernooi
20-02-2020 Kleurwedstrijd Pasen Noorderlicht
20-02-2020 ZeeVerse Vismarkt afgelast
20-02-2020 Kerknieuws
20-02-2020 Het programma van de Cultuurschuur
19-02-2020 Vrij onderwerp + Vincent van Gogh bij Het Derde Oog
19-02-2020 NLdoet in Hollands Kroon
19-02-2020 Het Zuiderzeemuseum zoekt helpende handen
19-02-2020 Column: De dubbele moraal van de Provincie
19-02-2020 Inspreekuur gemeenteraad
19-02-2020 Drie nominaties voor Nationale vrijwilligersprijs
19-02-2020 Je ziet ons overal
18-02-2020 Onderhoud sloten door hoogheemraadschap
18-02-2020 Ontmoetingsruimtes in Carrousel en Keijzershof blijven open
18-02-2020 Nu ook koffie en thee bij bakker Bellis
18-02-2020 Extra snelheidsremmers Westerland na overleg met bewoners
18-02-2020 Hoofdstraat Hippolytushoef blijft permanent open
17-02-2020 Smultaria en 't Plein nu samen verder als De Smulhoek
17-02-2020 Uitslagen
17-02-2020 Inschrijving voor 'Cruyff Courts 6 vs 6' gestart
17-02-2020 Kwik en Kwak, twee leuke caviazusjes
(advertentie)
Uw warme bakker!
Occasions
Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra inclusief afleverkosten
€ 5.695,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Klieftstraat - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...