Vervang jouw echte kerstboom door een houten kerstboom
Uitgegeven op 12-11-2021 om 07:00  |  link  |  bewaar  |  print

In de aanloop naar de kerstdagen kleden de meeste mensen hun huis sfeervol aan. Zo haalt vrijwel iedereen een kerstboom in huis. Deze wordt versierd met lichtjes, kerstballen, slingers en een piek, zodat er een sfeervol geheel ontstaat. In een groot aantal huizen zien we nog steeds een echte kerstboom. Sommige mensen zijn van mening dat zo'n boom bij de kerstdagen hoort. Toch zien we de laatste jaren dat steeds meer mensen een echte kerstboom vervangen door een houten kerstboom. Vraag jij jezelf af of een kerstboom van hout iets voor jou is? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk waarom je een houten kerstboom verkiest boven een echte kerstboom.

Houten kerstbomen zijn niet saai
Veel mensen hebben een bepaald beeld bij een houten kerstboom. Zij denken dat zo'n boom uit een paar planken bestaat die samen een driehoek vormen. Wij kunnen ons goed voorstellen dat je dit nogal saai vindt. Gelukkig zijn er vandaag de dag ook bijzondere houten kerstbomen te koop. Kijk maar eens op houtenkerstboom.com. Hier kom je een tweetal fraaie kerstbomen van hout tegen, namelijk de Yelka en Spira. Hieronder geven we wat meer tekst en uitleg over deze twee houten kerstbomen.



- Yelka
De Yelka houten kerstboom is volledig gemaakt van hout. Grote voordeel van deze boom is dat hij is opgebouwd uit verschillende losse balkjes. Deze kun je afzonderlijk van elkaar bewegen. Hierdoor bepaal je helemaal zelf de vorm van de boom. Je kunt ze allemaal in dezelfde richting laten staan, waardoor jouw boom een driehoekige vorm heeft. Zet je ze juist allemaal in een andere richting? Dan ontstaat een leuk en speels effect. Als je voor deze houten kerstboom kiest, haal je een ware blikvanger in huis.

- Spira
De Spira is net als de Yelka ook een houten kerstboom. Toch is dit ook de enige overeenkomst tussen deze twee bomen. Waar de Yelka is opgebouwd uit verschillende houten balkjes, bestaat de Spira juist uit één geheel. De spiraalvorm geeft hem bovendien een bijzondere uitstraling. Bovenaan is de boom smal, maar verder naar beneden loopt hij steeds breder uit. Dit geeft deze houten kerstboom volume. Kies je voor de Spira houten kerstboom? Dan haal je een fraaie boom in huis.

Voordelen van een houten kerstboom
De Yelka en Spira bewijzen dat houten kerstbomen niet saai hoeven te zijn. Sommige mensen zijn direct verkocht als zij deze bomen zien, maar dit geldt niet voor iedereen. Twijfel je nog of je jouw echte kerstboom de aankomende kerstdagen in moet ruilen voor een houten variant? Zonde, want houten kerstbomen brengen de nodige voordelen met zich mee. Om jou te overtuigen voor zo'n kerstboom te kiezen, zetten we de grootste voordelen hier op een rijtje.

1. Geen last meer van naalden
Laten we direct maar met het grootste voordeel van een houten kerstboom beginnen: naalden zijn verleden tijd. Voor veel Nederlanders is dit één van de grootste frustraties van een echte kerstboom. In het begin valt het nog wel mee met de naalden die uitvallen, maar na verloop van tijd worden dit er steeds meer. Omdat deze naalden vaak aan sokken, schoenen en andere kledingstukken blijven hangen, verspreiden ze zich mogelijk door het hele huis. Gevolg hiervan is dat je ze nog maandenlang tegen kunt komen op de meest vreemde plekken.

2. Makkelijk op te zetten en af te tuigen
Wil je een echte kerstboom in huis halen? Dan kost dit je flink wat tijd. Je moet de boom eerst ophalen en daarna ook nog optuigen. Met een houten kerstboom ben je aanzienlijk sneller klaar. Je haalt de boom namelijk uit de doos en zet hem binnen een handomdraai op. De boom staat meestal binnen een paar minuten. Doordat een houten kerstboom niet over takken met naalden beschikt, is het versieren bovendien een stuk makkelijker. Ook het aftuigen van de boom kost je overigens aanzienlijk minder tijd dan bij een echte kerstboom.

3. Duurzaam
Een derde en laatste voordeel van een houten kerstboom is dat je een duurzame boom in huis haalt. Dit zit hem vooral in het feit dat je zo'n boom jaar in jaar uit opnieuw kunt gebruiken. Na de kerstdagen berg je hem op en volgend jaar tover je hem gewoon weer tevoorschijn. Hierdoor hoeft er niet ieder jaar weer een nieuwe kerstboom gekapt te worden, iets wat bij echte kerstbomen wel gebeurt. Hierdoor blijven er meer bomen overeind staan en dat komt de luchtkwaliteit ten goede.

Het feit dat je de kerstboom ieder jaar opnieuw kunt gebruiken, maakt het ook financieel interessant. Je hoeft namelijk niet ieder jaar een nieuwe kerstboom te kopen. Dit is wel het geval als je een echte kerstboom in huis haalt. De aanschafwaarde van houten kerstbomen ligt weliswaar hoger dan die van echte kerstbomen, maar dit verschil verdien je vanzelf weer terug.

Verkrijgbaar in verschillende afmetingen
Ben je overtuigd van de voordelen van een houten kerstboom? Dan wil je er zelf misschien wel eentje kopen voor de aankomende kerstdagen. De kans is aanwezig dat jouw keuze uiteindelijk op een Spira of Yelka houten kerstboom valt. Als je tussen één van deze kerstbomen gekozen hebt, ben je er overigens nog niet. Nee, want beide houten kerstbomen zijn namelijk verkrijgbaar in verschillende afmetingen.

Om te bepalen wat de beste afmetingen voor jouw houten kerstboom zijn, kijk je naar de plek waar de boom komt te staan. Als de boom ter vervanging van een echte kerstboom is, wil je waarschijnlijk dat hij opvalt. Kies in dat geval voor één van de grotere exemplaren. Je kunt een houten kerstboom ook in de vensterbank, op tafel of op een bureau neerzetten. Een kleine houten kerstboom biedt dan uitkomst. Kortom: de mogelijkheden op het gebied van houten kerstbomen zijn nagenoeg eindeloos.
(advertentie)
Actueel...
19-04-2024 Stoommachinemuseum meimaand onder stoom
19-04-2024 Inschrijving tijdelijke spoedzoekerswoningen aan de Hoornseweg in Middenmeer
19-04-2024 Cryptobezit kinderen kan gevolgen hebben voor de belastingaangifte van het kind of zijn ouders
19-04-2024 Bloemendagen app
19-04-2024 Programma en uitslagen v.v. Wiron
19-04-2024 Programma en uitslagen v.v. Succes
19-04-2024 Overleden de heer Dikken
19-04-2024 Kerknieuws
19-04-2024 Foto van het weekend
18-04-2024 Hollands Kroon heeft nu ook een kinderburgemeester
18-04-2024 Bloemendagen Anna Paulowna 20 tot en met 24 april
18-04-2024 Informatieavond mogelijke opvang asielzoekers Wieringerwerf
18-04-2024 Kazemattenmuseum doet mee aan het Verdedigingserfgoed weekend
18-04-2024 Still Be Loved
18-04-2024 Hippo Feesten 2024
18-04-2024 Koningsdag 2024
17-04-2024 Tussen Kunst en Kidz, hét creatieve doe-evenement in de meivakantie
17-04-2024 Stichting TechValley en Rabobank versterken samen de maakindustrie in Noord-Holland
17-04-2024 Brunel Solar Team bezocht Wiringherlant
17-04-2024 Cursistenexpositie in De Keesschuur
17-04-2024 Schildercursus in de Cultuurschuur
17-04-2024 Vragen aan het gemeentebestuur van Hollands Kroon
17-04-2024 Zondag 21 april open dag bij Boel-Skik’92
17-04-2024 Petra zingt op Koningsdag bij café Waddenzee
17-04-2024 28 april lezing in de Cultuurschuur
17-04-2024 Wieringse ook dit jaar met gedicht in Poldertuin
17-04-2024 Rondje om
17-04-2024 Verjaardagsbomen opgefleurd
17-04-2024 Meivakantie in Kasteel Radboud
17-04-2024 Sloepzeilen voor mensen met een beperking op het Amstelmeer
(advertentie)
Occasions
Toyota Corolla Cross 2.0 High Power Hybrid Team D full options
€ 45.250,-