Paarse Vrijdag
Uitgegeven op 13-12-2019 om 11:33  |  link  |  bewaar  |  print

HOLLANDS KROON - Hollands Kroon neemt vandaag actief deel aan Paarse Vrijdag. Verschillende scholen en instellingen, zoals RSG Wiringherlant en LINK-jongerenwerk Hollands Kroon, leveren een bijdrage. Vaak komt dit initiatief bij de leerlingen zelf vandaan, bijvoorbeeld in de vorm van een GSA (Gay Straight Alliance). Dat is een groep leerlingen die zich inzet om gelijkheid en veiligheid voor alle leerlingen op school te waarborgen.


Op het gemeentehuis wappert een regenboogvlag. Deze vlag drukt steun uit voor diversiteit in sekse, gender en seksuele diversiteit.

Paarse Vrijdag werd voor het eerst gehouden in 2010 en vindt in Nederland plaats op de tweede vrijdag van december. Ook in Nederland hebben deze jongeren het nog steeds moeilijk. Vaak worden ze op school gepest of uitgesloten. Daarom is het goed als er meer aandacht voor de LHBT-jongeren komt.

'Iedereen moet zichzelf kunnen zijn'
"De samenleving is diverser dan ooit, dat is ook zichtbaar in het onderwijs. Daarom is het belangrijk dat scholen activiteiten organiseren die gelijkheid van LHBT-jongeren bespreekbaar maken. Dat leerlingen zelf initiatieven nemen om invulling aan het programma te geven, is natuurlijk fantastisch want iedereen moet zichzelf kunnen zijn. Om dit te onderstrepen hangt de gemeente deze dag ook de regenboogvlag uit", aldus wethouder Diversiteit en Onderwijs, Mary van Gent.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Aygo 1.0 Cool 5drs
€ 4.995,-

Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Boelhuis - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...