Bescherm waterleidingen en meter tegen vorst
Uitgegeven op 14-12-2019 om 06:35  |  link  |  bewaar  |  print

Vorst en koude wind kunnen uw watermeter en - leidingen zo beschadigen dat lekkage ontstaat.Drie tips van monteur Johan Schol om meter en leidingen hiertegen te beschermen.

1. Isoleer de watermeter
De ruimte waarin de watermeter en hoofdkraan zich bevinden, moet vorst- en tochtvrij zijn. Is dat een buitenput, bedek de meter dan voor de vorst begint met een vuilniszak gevuld met proppen krantenpapier. Dit materiaal is ook weer eenvoudig te verwijderen als wij de meter komen controleren of vervangen.
Bevindt de meter zich binnenshuis onder een luik bij de voordeur, stop de vuilniszak dan tussen de meter en de gevel. Ook muren en gevels laten veel kou door.
Woont u in een oud huis, dan loopt de watermeter ook risico op bevriezing als deze zich in de meterkast bevindt. Een sjaal of handdoek eromheen wikkelen is genoeg om hem tegen tocht te beschermen.
2. Tap de buitenkraan af
Ook de buitenkraan is een kwetsbare plek. Tap de buitenkraan af totdat er geen water meer in zit. Draai hem weer open als de vorstperiode er weer opzit.
3. Houd uw huis op temperatuur
Moderne cv-ketels hebben een vorstbeveiliging. Kouder dan 7 graden zal het niet worden in huis. Met een oudere woning of cv-ketel is het verstandig om de radiatoren open te houden en de thermostaat 's nachts niet lager dan 15 graden te zetten. Zeker in vertrekken die niet dagelijks worden gebruikt, zoals een lege zolder, kan het gaan tochten of koud worden.

Bron: www.pwn.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Aygo 1.0 VVTi Comfort inclusief afleverkosten
€ 6.250,-

Toyota Auris 1.8 Hybrid Executive !!17.300 km!!
€ 14.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Ansichtkaart jaren vijftig - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...