Nieuws van de ZeeVerse Vismarkt
Uitgegeven op 11-12-2019 om 11:58  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - Deze week niet één, niet twee maar zelfs drie aanbiedingen! Naast de decemberaanbieding van de ongepelde Hollandse garnalen (slechts € 5.00 per kilo!), heeft de ZeeVerse Vismarkt deze week hele zeebaars en zeebaarsfilet in de aanbieding. Een heerlijk delicaat visje om de lekkerste kerstgerechten mee te maken.



Het is kleine zeebaars, circa twee stuks in een kilo. Perfect dus om te bereiden in een zoutkorst of om de buikjes te vullen met verschillende ingrediënten zoals sinaasappel, dragon en zeezout.

Zeebaars van € 13,00 voor € 9,90 per kilo

Klik op de bovenstaande link om de aanbieding te bestellen.

Gerecht: Zeebaars met sinaasappel, dragon en zeezout

Ingrediënten (4 personen)
2 hele zeebaarzen, schoongemaakt
2 perssinaasappels
1 teen knoflook, in dunne plakjes
6-8 takjes dragon
5 el olijfolie
1 tl grof zeezout
700 g krieltjes

Bereiding
Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Spoel de vissen onder stromend koud water schoon en dep ze droog. Vul de buikholten met de helft van de plakjes sinaasappel, de knoflook en de dragon. Bestrooi de vissen rondom met peper. Verdeel de rest van de sinaasappel over de vissen en bind vast met een stuk keukentouw. Leg ze in een ingevette braadslede of ruime ovenschaal. Besprenkel met 3 el olijfolie en bestrooi met het zeezout.

Rooster de zeebaars in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar. Verhit intussen in een koekenpan de resterende olijfolie. Bak de krieltjes in 10 minuten goudbruin en gaar.

Serveer de zeebaars met de krieltjes. Lekker met een frisse salade.

De zeebaarsfilet weegt tussen de 100-140 gram per stuk en is meteen klaar voor gebruik!

Zeebaarsfilet voor € 22,50 per kilo voor € 18,50 per kilo

Gerecht: Op de huid gebakken zeebaarsfilet met witte wijnsaus

Ingrediënten (4 personen)
4 stukken zeebaarsfilet met huid (ca 600 g)
200 ml droge witte wijn
200 ml gevogeltefond
1 sjalotje, gesnipperd
3 takjes dragon of peterselie
125 ml slagroom
1 grote venkelknol
2 el olijfolie
100 g gerookte zalm
200 g zeekraal
1 el citroensap
50 g koude boter


Bereiding
Kook in een wijde pan de wijn en fond met het sjalotje en de takjes dragon in tot nog een derde van het vocht over is. Zeef de saus boven een andere pan en roer de room erdoor. Kook de saus in tot hij duidelijk dikker begint te worden. Voeg zout en peper naar smaak toe.

Wrijf de stukken zeebaars in met zout, peper en citroensap en laat ze even liggen. Halveer de venkelknol en snijd beide helften in flinterdunne plakken – zo dat je mooi de doorsnede van de venkel ziet – en bestrijk ze dun met olijfolie. Bak de plakken venkel in een koekenpan lichtbruin en laat ze uitlekken op keukenpapier.

Snijd de zalm in repen en rol ze tot mooie roosjes. Leg de zeekraal in een zeef en schenk er eerst kokend water over en daarna direct koud water. Laat de zeekraal goed uitlekken.

Verhit 25 g boter in een koekenpan en bak de zeebaars eerst op de huid in 4 minuten mooi bruin. Keer de vis en bak de andere kant in 2-3 minuten mooi bruin. Roer de resterende boter in klontjes door de saus tot ze de saus mooi binden. Indien de saus niet goed wil binden kun je voorzichtig een beetje bloem toevoegen.

Schep op warme borden een spiegel van saus. Leg hierin een bergje van zeekraal en daarop de zeebaars met de huid naar boven. Leg de plakken venkel op de vis en de zalmroosjes eromheen.

Vanaf zaterdagmiddag 16.00 kunt u uw bestelling voor de Kerst doorgeven. Naast het gebruikelijke assortiment hebben we volgende week ook verschillende gerookte vis en schelpdieren.

Belangrijke datums

• Zaterdag 21 december geopend
• Zaterdag 28 december gesloten
• Zaterdag 4 januari gesloten
• Vanaf zaterdag 11 januari weer elke zaterdag geopend
(advertentie)
(advertentie)
Uw warme bakker!
Occasions
Toyota Yaris 1.0 VVTi Linea Terra inclusief afleverkosten
€ 5.695,-

Toyota Auris 1.8 Hybrid Executive !!17.300 km!!
€ 14.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Haukeshaven - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...