Veel zwemactiviteiten in De Venne
Uitgegeven op 03-09-2006 om 11:41  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN Ė Zwembad De Venne in Hippolytushoef hervat na de zomervakantie tal van zwemactiviteiten naast het recreatief zwemmen. Aquarobics, aquajoggen, zwemmen voor senioren en ouders met kind, medisch zwemmen en disco zwemmen zijn enkele van de mogelijkheden. Bewegen in het water is niet alleen gezond, het bevordert ook het sociale leven en dat is niet onbelangrijk in het jachtige leven van deze tijd.

Aquarobics is een vorm van bewegen in heup tot borstdiep water en daarom ook geschikt voor minder geoefende zwemmers. De zwaarte van de dans- en springvormen op muziek wordt bepaald door de eigen inzet. De kosten zijn Ä 36,90 voor 10 lessen. De eerste les is op donderdagavond 7 september. Ook aquajogging gaat op maandag t/m donderdag weer van start. De groepen aquajogging hebben vaste deelnemers en hier en daar is nog ruimte. Het kost Ä 16,00 per maand.

Op dinsdag is het doelgroependag met extra warm water. Dan kunnen vroege vogels vanaf zeven uur een duik nemen. Na een fit begin van de dag kan nog koffie toe worden gedronken. Om negen uur start het zwemmen voor ouder en kind t/m 5 jaar. Spartelen, troetelen en knuffelen met de kleine staat voorop. Vanaf kwart over tien is het water gereserveerd voor 50+ senioren. Blijven bewegen is het motto, evenals een praatje met mede zwemmers. Om kwart voor twaalf is er een uurtje medisch revalidatie zwemmen, waarbij een fysiotherapeut aanwezig is. Andere activiteiten op dinsdag zijn aquajoggen en banenzwemmen.

(Ex-)hartpatiŽnten zijn op woensdagochtend actief. De zwemgroep staat onder controle van de stichting Hart in Beweging, die zich ten doel stelt de gezondheid en het welbevinden van (ex) hartpatiŽnten te bevorderen. ís Middags, als de basisscholen vrij zijn, is er vrij zwemmen met allerlei speelattributen. ís Avonds is er een speciale senioren aquajogging groep en zijn er zwemlessen voor volwassenen.

Meer sportieve zwemmers van 16 jaar en ouder kunnen op maandag dinsdag en donderdag hun hart ophalen in De Venne. Dan is er gelegenheid om banen te zwemmen. Op vrijdagmiddag zijn er zwemlessen voor de hogere opleidingen en ís avonds is er vanaf zeven uur discozwemmen. De jeugd kan zich dan in en rond het water verpozen op de klanken van hedendaagse (harde) muziek. Iedere laatste vrijdag van de maand met een R is er zelfs live disco. Op zaterdagmiddag is er recreatief zwemmen en het hele gezin is welkom bij het gezinszwemmen op zondagochtend vanaf tien uur.

Iedere werkdag wordt tussen 15.30 en 18.00 uur zwemles gegeven aan beginners en gevorderden. Vanwege de grote belangstelling kan het enige tijd duren, voordat men kan deelnemen. De Venne verzorgt ook schoolzwemmen voor leerlingen uit de groepen 5 t/m 8 van de Wieringer basisscholen.

De watertemperatuur is minimaal 29 graden en op dinsdag zelfs 31 graden. Informatie over de zwemactiviteiten is verkrijgbaar aan de kassa van Zwembad De Venne, Hortensialaan 2 in Hippolytushoef. Bellen of mailen kan ook: telefoon 0227-592000 of devenne@quicknet.nl.
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.0 Aspiration 5drs
€ 5.345,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Camping Stroe - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...