VZV te sterk voor SEW
Uitgegeven op 08-12-2019 om 12:50  |  link  |  bewaar  |  print

't VELD - JuRo Unirek/VZV heeft de thuiswedstrijd tegen streekgenoot Westfriesland/SEW verdiend gewonnen. De einstand was 31-21.

In de beginfase nam SEW een 0-3 voorsprong, waarna Maud Kruijer en Lisa Vlug SEW keepster Alyssa Vriend wisten te passeren 2-3. Het team van Rolf Schulte zat bepaald niet goed in de wedstrijd. Lotte Prak scoorde de gelijkmaker 4-4 nadat Kim Molenaar een strafworp had gemist en Amber Zomerdijk nog een prima redding verrichtte.
SEW had nog steeds geen moeite met het slordige spel van VZV en wist door domme fouten halverwege de eerste helft een 4-6 voorsprong te nemen.
Lotte Prak scoorde voor de thuisploeg, waarna SEW een strafworp verzilverde, 5-7.
Een time out van SEW coach Arthur Langedijk gaf VZV ook meteen de gelegenheid om orde op zaken te stellen. Dat pakte goed uit voor de thuisploeg.
Esma Staal scoorde niet alleen twee fraaie treffers, maar bracht ook de ommekeer in de wedstrijd. Djazzmin Trabelsi zette VZV met een listig lobje voor het eerst op voorsprong, waarna weer Esma Staal 9-7 aantekende. VZV nam het heft verder in handen. Dominique Koppe kreeg een tijdstraf van de prima en consequent fluitende arbiters Spetter & Spetter.
In ondertal miste VZV een strafworp en een mooi lobje van Lotte Prak miste op een haar na het doel. Dominique Koppe scoorde in de laatste minuut voor de pauze nog twee fraaie treffers. De laatste treffer in de fluit was voor SEW. Ruststand 11-8.

Foto' Patrick Hogervorst

Na de pauze kwam de thuisploeg prima uit de startblokken. VZV vergrootte de voorsprong zienderogen met twee treffers van Djazzmin Trabelsi en Lisanne Kolken, die pas na rust in het team kwam 15-9 . SEW zette nog een keer aan. Dat leverde meteen twee treffers op, maar Lisanne Kolken en Lotte Prak temperden de vreugde, 17-11. Aangemoedigd door het enthousiast meelevende publiek nam het team van Rolf Schulte steeds meer afstand van het moegestreden SEW, dat nog maar weinig weerstand kon bieden.
Door treffers van Lotte Prak, Florance Kos, Kim Molenaar en Djazzminn Trabelsi en de weer bijzonder trefzeker Lisanne Kolken liep VZV uit naar 25-15.
VZV had de derby tegen SEW wederom duidelijk in het voordeel beslist, ook al scoorde Britt Holster voor de gasten nog een paar keer.
VZV scoorde zelfs 3 keer doordat coach Arthur Langedijk zonder keepster trachtte het tij nog te keren. Het verschil bleef tot het einde 10 doelpunten. Einstand 31-21.

Uitblinkster en topscorer van dit treffen was Lisanne Kolken. Ze speelde alleen in de tweede helft mee, maar produceerde wel de meeste treffers. Ze scoorde maar liefst negen keer.

Uitblinkster Lisanne Kolken werd topscorer met 9 treffers

Doelpunten: Lisanne Kolken 9, Lotte Prak 6, Esma Staal 4, Kim Molenaar 3, Djazzmin Trabelsi 3, Dominique Koppe 2, Silvana Koppe 1, Florance Kos 1, Lisa Vlug 1, Maud Kruijer 1.

Volgende week zaterdag speelt JuRo Unirek/VZV de laatste wedstrijd van dit jaar uit tegen V&L uit Geleen.
De bus van van Diepen voor supporters vertrekt om 14:45 uur vanaf Sportpark de Kogge.