Haal het doek maar op!
Uitgegeven op 02-12-2019 om 17:17  |  link  |  bewaar  |  print

WESTERLAND - Met deze leus verzorgde Mandoline Orkest Oost-Wieringen zondag een benefiet concert in de Nicolaaskerk te Westerland. De gordijnen in de kerk waren echt aan vervanging toe maar de financiële middelen ontbraken hiervoor. In een goed gevulde kerk kwamen de klanken van Oost-Wieringen goed tot zijn recht.

De Engelse en Ierse muziek (met een knipoog naar het kosters echtpaar Marga en Steve Jonas) die in vroeger tijden in de kastelen gespeeld werden, deed door de uitleg van dirigente Karin Smits dat je je ook echt in die tijd waande.
De penningmeester van de kerk had de stalen van de stof al mee en in de pauze werd gemeld dat de gordijnen besteld konden worden, over de kleur was het publiek het al eens: 'fiscaal' blauw!Na de pauze werden meer Oosterse klanken ten gehore gebracht. Tijdens Concerto Exotique ging de schaal met worst en kaas de kerk door. Dat zorgde voor een ontspannen sfeer in de kerk die zo bij dit stuk paste.
Een Fado van de hedendaagse componist Daniëlle de Rover was met zijn Zuid-Amerikaanse ritmes een echte muzikale uitdaging voor het orkest. Aan het slot applaus van het publiek bleek dat deze missie zeer geslaagd was, de warme klanken van Oost-Wieringen zorgden voor een mooi begin van deze decembermaand.
Tot slot bedankte Marga Jonas-Smit het orkest voor hun initiatief dat er voor zorgde dat de gordijnen vervangen kunnen worden.
(advertentie)
Slagerij Ottens
(advertentie)
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Wierschuur - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...