Reserves van VZV handhaven koppositie
Uitgegeven op 01-12-2019 om 20:45  |  link  |  bewaar  |  print

't VELD - Het tweede Dames team van JuRo Unirek/VZV heeft een verdiende overwinning behaald op streekgenoot DSO, 37-27. VZV was erop gebrand om de punten in 't Zijveld te houden om de kans op promotie naar de Eerst Divisie in stand te behouden. Die missie is dus geslaagd.

Lotte Houtenbos opende in de score voor de thuisploeg en VZV bleef tot halverwege de eerste helft op een kleine voorsprong staan. Lisanne Bakker verdedigde haar doel weer met verve en stopte meteen al een strafworp van de tegenpartij. Na weer een geweldige redding wist zij Demi Worst in een zuivere break te vinden 4-2. DSO was naar 't Zijveld gekomen om hun fraaie derde plaats op de ranglijst te behouden en zette het team van Ard de Ruiter onder druk. VZV zag de voorsprong snel veranderen en het team van coach Mathieu Swikker wist zelfs een 8-9 voorsprong nemen.
Slordig spel leverde VZV een twee minuten straf en een strafworp op. Eva van Stralen, die net de plaats onder de lat van Lisanne Bakker had overgenomen, moest na een knappe redding geblesseerd van het veld worden gedragen.
De laatste 10 minuten voor het rustsignaal van de scheidsrechters Bakker & Piek herpakte de thuisploeg zich en nam duidelijk afstand van de Helderse dames. Carmen v d Kroon zette VZV uit een strafworp weer naast DSO, 9-9. De thuisclub nam door een break op Tessa Fijnheer na een prima onderschepping van Albertine Abube een 10-9 voorsprong. VZV had de smaak nu te pakken en vergrootte de voorsprong door treffers van Britt Stammes, Renee Kolken en een benutte penalty van Carmen v d Kroon tot 13-9. Lotte Houtenbos rondde een aanval in ondertal nog prima af, waarna Jet Jimmink de laatste treffer nog net voor de pauze voor haar rekening nam, 15-9.

Demy Worst scoort 5 fraaie treffers tegen DSO - foto's Marlies Kaptijn

De thuisploeg nam na rust meteen weer het initiatief en nam door een schitterend doelpunt Demi Worst, Lotte Houtenbos, Jet Jimmink en Carmen v d Kroon na 5 min. een comfortabele 19-11 voorsprong. Hierna verloor VZV echter de concentratie. Het spel werd slordig, waardoor DSO met succes de achtervolging inzette en de achterstand zelfs tot 20-17 wist terug te brengen. Met twee gave treffers van Lotte Houtenbos en een goal van Carmen v d Kroon leek het team van Ard de Ruiter het heft weer in handen te nemen, 23-18.
DSO was niet van plan om zich daarbij neer te leggen en vocht zich terug in de wedstrijd. Het was aan een paar uitmuntende reddingen van goalie Lisanne Bakker te danken dat de thuisploeg halverwege de tweede helft nog een voorsprong in handen had. Carmen v d Kroon uit een strafworp en Tessa Fijnheer zetten VZV weer op het goede spoor, waarna Renee Kolken 27-22 aantekende.

Lynn Klesser pegelt de laatst treffer achter de DSO sluitpost

Net als in de eerste helft nam het team van Ard de Ruiter het heft weer in handen en verzilverde Carmen v d Kroon ook de laatste strafworp voor de thuisploeg, waardoor ze topscorer werd met 7 treffers. VZV speelde een gewonnen wedstrijd en wist het verschil zelfs tot 10 treffers op te voeren. Lisanne Bakker verrichtte nog enkele prima reddingen.
Albertine Abube, Romy Zengerink Renee Kolken en Jet Jimmink scoorden in de slotfase nog één keer. Demy Worst en Lynn Klesser presteerden dat nog twee keer.
Eindstand 37-27.

Doelpunten: Carmen v d Kroon 7, Demy Worst 5, Renee Kolken 5, Lotte Houtenbos 5, Jet Jimmink 4, Tessa Fijnheer 2, Britt Stammes 2, Romy Zengerink 2, Lynn Klesser 2, Albertine Abube, Zoë de Bruijne en Floorgroenveld 1.

Programma: Zaterdag 7 december:
JuRo Unirek/VZV tegen Westfriesland/SEW. De aanvang van deze streekderby is 19:00 uur in Sporthal 't Zijveld.
De Reserves van JuRo Unirek/VZV spelen vervolgens om 20:45 uur tegen Navique/SVBO DS.1.