Kringloopwinkel Twice, goed bezig!
Uitgegeven op 28-11-2019 om 10:20  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Kringloopwinkel Twice is continu op zoek naar manieren om bij te dragen aan hergebruik om zo verspilling te voorkomen. Spullen verdienen een ‘Twice’, derde, vierde, of honderdste kans!Of spullen en materialen nou in oorspronkelijke staat gehouden worden, creatief worden vermaakt tot een nieuw origineel, of als grondstof worden hergebruikt, alles is beter dan een enkele reis naar de vuilverbranding.

Vandaar dat Kringloopwinkel Twice altijd kijkt naar mogelijkheden van hergebruik en graag bijdraagt aan bestaande initiatieven op dat gebied. Een mooi voorbeeld is de samenwerking met activiteitenbegeleiders van ’s Heeren Loo. Samen wordt gekeken naar de potentiële mogelijkheden van de beschikbare spullen. Bij het activiteitencentrum zijn ze super goed in upcycling en in het hergebruik van grondstoffen. De producten die er worden gemaakt, vinden hun nieuwe eigenaar via de eigen winkels van ’s Heeren Loo.

Ook zijn er persoonlijke acties die Kringloopwinkel Twice een warm hart toedraagt. Zo verzamelen Hilde en Monique plastic doppen, deze zijn namelijk geld waard en daarmee kunnen hulphonden worden opgeleid. Annemiek vraagt om lege waxinelichtcupjes om tulpenblaadjes van te maken in de kaarsenmakerij. En Luna zamelt oude mobieltjes in, de opbrengst daarvan gaat naar de CliniClowns.

Vanaf december staat er daarom een “GOED BEZIG!” kast bij Kringloopwinkel Twice. Hierin vindt u inspirerende upcycling producten als voorbeeld maar vooral persoonlijke actiebakken voor het inzamelen van materialen! Komt u de materialen inleveren die mensen voor hun persoonlijke doelen vragen, dan bent u ook GOED BEZIG en dat mag gezegd worden! (op dit moment wordt er nog gewerkt aan een passend audio effect, zodat ook kinderen op een verrassende manier meekrijgen dat het leuk is om in te zamelen).

Maak mensen nu al blij: de plastic doppen, mobieltjes en waxinelichtcupjes kunnen al ingeleverd worden!

Wilt u voor uw eigen actiedoel ook een plaatsje in de GOED BEZIG-kast?, dan bent u van harte welkom om dit samen met Twice te bespreken.

Zorgvuldig omgaan met de natuur, bewust consumeren en spullen niet uit gewoonte weggooien zijn belangrijke waarden voor Kringloopwinkel Twice. Zij geloven oprecht dat we met alle kleine bijdrages juist samen een groot verschil kunnen maken voor onze toekomst.

Kringloopwinkel Twice
Molenveld 41
1777 HN Hippolytushoef
info@kringloopwinkeltwice.nl
0625476676

Openingstijden:
Dinsdag t/m Vrijdag 9.30-17.30 uur
Zaterdag 9.30 - 17.00 uur
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Kunst op de Afsluitdijk - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...