Een bericht van de echte Sint Maarten zelf
Uitgegeven op 10-11-2019 om 13:41  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Een exclusief bericht voor Wieringernieuws.

'Al eerder deze week stil gestaan bij 11 november, Sint Maarten, én onszelf gerealiseerd dat er dan vrachten kinderen door de Hoofdstraat van Hippolytushoef en het gehele centrum lopen. Dáár valt wat te halen is dan de gedachte van kinderen en misschien ook wel van ouders......?! In de jaren tachtig door Sint Maarten én zijn broer dat aan den lijve TÓÉN ook zelf ondervonden ! Eigenlijk niet de opzet dat ouders vanuit de buitenwijken hier hun kinderen droppen omdat dáár, hier dus, méér gegeven zou worden, wat " DE SINTEN " overigens betwijfelen maar wel al eens beluisterden. Een winkel, snackbar of een andere dienstverlening wil graag reclame maken en zijn naam hoog houden. Als dorpsleverancier wil je niet als zuinig bestempeld worden, vandaar al die HORDEN VROLIJKE KINDEREN DOOR DAT CENTRUM. Gezellig in je eigen wijk van huis tot huis gaan moet toch ook aardig en de bedoeling zijn van deze kindertraditie........ zou je denken........... Enfin, de realiteit is anders, dus hebben Sint Maarten en zijn broer het navolgende bedacht'.

DE RK - H. HIPPOLYTUSKERK IN DE HOOFDSTRAAT VAN HIPPOLYTUSHOEF TE WIERINGEN, BAKERMAT NOTA BENE VAN SINT MAARTEN, is sinds jaar en dag op 11 november GESLOTEN, potdicht en in donker gehuld !
DAT MAG JE " HEM " en zijn broer NIET LANGER AANDOEN, was de gedachte.


Om half zes gaan beide kerkdeuren wagenwijd open alsmede de twee daaráchter liggende deuren van de kerk zelf. Volledig zicht is er dan op het fraaie interieur. Het gehele middenschip waar normaal alle mensen ruim in het licht zitten is en blijft dán PIKDONKER, mááár...... het altaar verderop zal met ALLE kaarsen daarop én daar om heen zijn aangestoken en prachtig verlicht zijn. DAT MOET VOOR KINDEREN ÉN OUDERS, DIE DIT NIET EERDER ZO MOOI ZAGEN, TOCH EEN SCHITTEREND EN UNIEK GEZICHT ZIJN !!! Aan weerszijden van die open, TWEEDE stel deuren zitten op stoelen twéé figuren in habijt met capuchon. Dát zijn Sint Maarten zelf en zijn broer en vullen tevens het volledige entree. Tussen hen in staan kisten met fruit om weg te schenken aan zingende en voorbij trekkende kinderscharen. ZIJ zijn en blijven plechtig , niet afstandelijk en vooral kindvriendelijk. Niemand kan naar binnen maar wel de hal betreden en Sint Maarten en zijn broer, als zij willen, een hand geven én ZINGEN !!! Naar wij denken voor een ieder een belevenis. Het is nadrukkelijk géén Halloween, géén 5 december en al helemaal geen carnaval, dat moge duidelijk zijn. De instructies van bovenaf zijn tenslotte bekend. Om exact 8 uur worden de deuren gesloten, de kaarsen behoedzaam gedoofd, het gebedshuis minutieus afgesloten en " verrijzen " WIJ, Sint Maarten en zijn broer weer hemelwaarts! Waarvan akte.


GEGROET WORDT U DOOR SINT GERARDUS EN ZIJN BROER CORNELIUS.
(advertentie)
(advertentie)
Architecten- en ingenieursbureau W.A. De Herder bna vof
Occasions
Toyota Auris TS 1.8 Hybrid Lease Pro
€ 15.445,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Etiket Kroonprins Frambozen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...