Winst VZV DS 2 tegen Bentelo DS 1
Uitgegeven op 10-11-2019 om 22:27  |  link  |  bewaar  |  print

't VELD - Bentelo was geen partij voor JuRo Unirek/VZV 2. Het team van coach Ard de Ruiter versloeg de tegenstander overtuigend met 28-39. VZV kwam door deze overwinning weer aan kop in de Tweede Divisie, omdat concurrent SEW de punten lieten liggen tegen Wijhe.

Op papier zou het een belangrijke wedstrijd moeten worden tussen de nummers 2 en 3 van de ranglijst, Het bleek echter in de praktijk een gemakkelijke avond te worden voor de meiden van VZV 2. VZV kwam als een komeet uit de startblokken. Binnen een paar minuten tijd stond er door treffers van Jet Jimmink, Renee Kolken, Demy Worst en Romy Zegerink een stand van 1-4 op het scorebord.
Bentelo had duidelijk moeite met het tempo waarin VZV 2 speelde en bleef de gehele eerste helft achter VZV2 aanhollen. Halverwege de eerste helft was de stand al 7-15 en leek de wedstrijd een gelopen koers te zijn voor de meiden van VZV 2.
Ondanks de ruime voorsprong bleef VZV2 het gas erop houden en met een aantal zeer fraaie treffers waarvan de laatste werd gescoord door Romy Zengerink. Ruststand 13-24.


Lynn Klesser scoorde 5 gave treffers tegen het ook hoog geklasseerde Bentelo - archieffoto Marlies Kaptijn

De tweede helft was van een heel ander niveau. Bentelo kwam meer gedreven uit de kleedkamer en de meiden van VZV 2 hebben na rust met veel moeite en hard werken de voorsprong verdedigd. Dat resulteerde in een saaie tweede helft. Beide teams waren aan elkaar gewaagd waren en gingen gelijk op naar het einde van dit treffen.
Albertine Abube scoorde in de slotfase twee fraaie treffers net als Zoë de Bruijne en Lynn Klesser, die de laatste VZV treffer voor haar rekening nam. De laatste twee treffers van deze wisselvallige wedstrijd werden nog op fraaie wijze gescoord door het thuisspelende team. Eindstand 28-39.

De overwinning was terecht. In de eerst helft was Bentelo geen schim van wat ze in het tweede bedrijf presteerde. Positief voor het team van coach Ard de Ruiter was, dat ook nu alle speelsters hun aandeel hadden in de score.

Doelpunten: Jet Jimmink 6, Lynn Klesser 5, Carmen v d Kroon 4, Floor Groenveld 4, Renee Kolken 4, Albertine Abube 3, Zoƫ de Bruijne 3, Demy Worst 3, Romy Zengerink 2, Lotte Houtenbos 2, Tessa Fijnheer 2, Britt Stammes 1.

Aanstaande zaterdag spelen de reserves van JuRo Unirek/VZV na de wedstrijd van Dames 1 in 't Zijveld tegen Zenderen Vooruit/Bornerbroek DS1; aanvang 20L45 uur.

Theo Moras
(advertentie)
(advertentie)
Occasions
Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
NACO Zomerdijk - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...