Zwembad De Venne weer voor en van de Wieringers
Uitgegeven op 08-11-2019 om 17:49  |  link  |  bewaar  |  print

HIPPOLYTUSHOEF - Na het besluit van de gemeenteraad alle gemeentelijke binnen zwembaden van Hollands Kroon per 1 januari over te dragen aan de lokale stichtingen komt De Venne weer terug in handen van de Wieringer bevolking. Zowel het gebouw met de grond, alsmede het personeel en de exploitatie zal worden overgedragen aan de stichting Zwembad op Wieringen, die overigens al aan de wieg stond van het zwembad.

De komende maanden is er nog enorm veel te doen voor de stichting. Allereerst is er de zorg voor het personeel.De vacatures werden de laatste jaren opgevuld met uitzendkrachten en werkte de dreiging van sluiting van het bad nou niet bepaald motiverend. Dat ziet er nu door de overdracht naar de stichting heel anders uit. Het gemeentepersoneel blijft gewoon in dienst van de gemeente en worden gedetacheerd naar de stichtingen. Voor alle andere vacatures worden momenteel gesprekken gevoerd met zowel de huidige tijdelijke krachten als nieuwe sollicitanten. Zij kunnen vanaf 1 januari worden aangesteld in dienst van de stichting. Dat alles zorgt voor de noodzakelijke zekerheid over uren, salaris en werk. Maar vanaf dat moment kan er ook daadwerkelijk worden gewerkt aan het vormen van een nieuw hecht team, zodat een ieder De Venne weer als eigen bad kan gaan beschouwen.
Dat geldt niet alleen voor het personeel en de vrijwilligers, maar ook voor alle honderden gebruikers.

Maar de lijst, die moet worden afgevinkt, is nog veel langer dan alleen de salarisperikelen. Zo zullen de contracten van gas, water, licht, telecom en verzekeringen moeten worden overgesloten, het kassasysteem, knipkaarten, abonnementen en leskaarten aangepast en de boekhouding en salarisadministratie van de stichting worden ingericht.
Op het afvinklijstje staat ook het renoveren en up-to-date maken van de technische installaties. De stichting zal al snel te maken krijgen met de nieuwe wetgeving op dit gebied.

Wanneer het bestuur na 1 januari 2020 de hele organisatie weer op de rails heeft gaat ze samen met het nieuwe team en de gebruikers brainstormen over nieuwe mogelijkheden. En, zoals u weet, kent een brainstorm geen beperkingen. De stichting wil dan ook van alle Wieringers horen of ze ideeën hebben voor De Venne. Of het nu gaat over het rooster, doelgroepen, zwemlessen, schoolzwemmen, kantine of een buitenbad; de stichting staat overal voor open. Daarna zal moeten blijken welke ideeën er kunnen worden gerealiseerd.

Uiteraard zijn vrijwilligers op alle fronten van harte welkom. Zo meldde zich spontaan een groep gebruikers voor diverse werkzaamheden op vaste momenten. Ook meldden zich vrijwilligers voor technische klussen. Het komende jaar wil de organisatie ook weer een cursus organiseren voor 'lifeguards'. Dat zijn vrijwillige toezichthouders die zorgen voor de veiligheid van u en uw kinderen. Hierdoor kan het zwembad de openingsuren voor recreatie en banenzwemmen verder uitbreiden. Wellicht komt ook het schoolzwemmen weer in beeld.
Nieuwe bestuursleden zijn bij de stichting van harte welkom. Er zijn vacatures voor 'jeugdzaken', 'doelgroepenbeleid' en 'techniek'.
Inlichtingen voor vacatures naar vacture@zbdv.nl of voor lifeguards en andere zaken voorzitter@zbdv.nl.

Ook de nieuwe website moet nog worden ingericht. Voor inlichtingen en nieuws moet u vooral de Facebookpagina in de gaten houden. Hierop zal ook de stichting de laatste ontwikkelingen beschrijven.

Simon Eg, voorzitter stichting Zwembad op Wieringen
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Poll:
5G
Ja
Alleen als het veilig is
Overbodig
Nee
  
Occasions
Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Toyota Yaris 1.3 VVTi Luna inclusief afleverkosten
€ 3.995,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Woning schoolhoofd - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...