Foto van het weekend
Uitgegeven op 08-11-2019 om 03:48  |  link  |  bewaar  |  print

WIERINGEN - Deze week een pittige opdracht. Daarom slingeren wij er een grote taart tegenaan, 12 grote punten, slagroom of mokka naar keuze, Bakker Bellis bakt 'm. Wieringernieuws gaat ieder jaar op stap met de bus van Touringcarbedrijf Rasch. Tipje van de sluier opgelicht, het Jubelpark in Brussel, en dan gaat Jan van der Wal absoluut mee, waarom? Omdat hij dit geweldig mooi vindt.


Oké, duidelijk zichtbaar op de foto zijn onze huisfotograaf Herman Loer in geanimeerd gesprek met Bert ZU(ur), van ZUWI Racing in de coupé. Maar de vraag luidt: 'Wie is de man met het grijze kapsel op de voorgrond?' Onder de juiste inzenders verloten wij een grote taart. Stuur uw oplossing naar henk-jan@wieringernieuws.nl De Wieringernieuws 'studiereis' gaat door bij voldoende deelname.


In dit paleis zijn drie musea gevestigd: het Jubelparkmuseum (Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis), het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis en het automuseum Autoworld. Vanaf de arcadengang, te bereiken via het Museum van het Leger, heb je een schitterend uitzicht over Brussel. Vooral ’s avonds biedt het geheel, in het licht van de schijnwerpers, een majesteitelijke aanblik.

De details worden uitgewerkt, maar het belooft weer een mooie reis te worden. Met een luxe touringcar een dag uit. De bus naar Hamburg zat vol, dit komt ook wel goed. Helaas is vanwege familie omstandigheden de reis begin dit jaar niet doorgegaan, maar dit maken wij dubbel en dwars goed! Na het weekend maken wij de datum en de prijs van het uitstapje bekend.

In het museum vooral veel aandacht voor de Eerste Wereldoorlog, dat was daar toen wel een dingetje..

En bijzonder mooi, cultuur. Net als Nederland bezat België vroeger ook ooit koloniën. Drie musea voor de prijs van één, vroeg weg laat thuis, maar dan wel met een blijvende belevende mooie indruk.


Als wij op stap gaan doen wij dat goed! O ja... wij gaan op een maan- of woensdag.
(advertentie)
Koop uw mooiste plaatjes op Fotohenkjan.nl!
(advertentie)
Poll:
5G
Ja
Alleen als het veilig is
Overbodig
Nee
  
Occasions
Te koop Mitsubishi Colt
€ 4.250,-

Toyota Yaris 1.5 Hybrid Aspiration
€ 13.245,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Lachen, maar niet voor iedereen - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...