Uittocht Sinterklaas 6 december 2020
Uitgegeven op 06-11-2019 om 21:38  |  link  |  bewaar  |  print

DEN OEVER - De stichting Visserijdagen organiseert naast de bekende flora en visserijdagen ook jaarlijks de intocht van Sinterklaas op de haven van Den Oever. Deze organisatie is onder leiding van de stichting gegroeid en geprofessionaliseerd.


(foto archief Wieringernieuws/Henk-Jan Wittink)

Nu wil de organisatie een Uittocht organiseren van Sinterklaas voor Hollandskroon op 6 december 2020.

'Een uittocht van Sinterklaas wordt reeds verzorgt in Volendam en is daar een groot Succes wat ons heeft geïnspireerd. Onderdeel van de uittocht is een modernisering van Sinterklaas. De organisatie wil zich enigszins conformeren aan het leidende Sinterklaas journaal. Dit betekend dat er geleidelijk aan ook roetveegpieten worden geïntegreerd tijdens de intocht.Aan een vertrek van Sinterklaas wordt echter geen aandacht geschonken door de landelijke media en kan dan ook creatief door de eigen organisatie worden ingevuld. Een officieel vertrek van Sinterklaas en zijn pieten in het donker vanuit de haven van Den Oever is de gedachten, volledig voorzien van alle bekende tradities welke bij Sinterklaas horen als, het paard, de pietenband en een volledig programma op de haven. Tevens zal de haven feestelijk worden verlicht en zal de stoomboot mooi worden aangekleed en vaart de Sint echt weg. Wij hopen het vertrek van Sinterklaas wat te ondersteunen met wat professioneel vuurwerk (voorwaarde vergunning).

Waar de intocht de afgelopen jaren een groei heeft doorgemaakt in kwaliteit en in bezoekersaantallen hopen wij door de uittocht ook vele mensen van buiten onze gemeente te trekken als bezoeker en media te enthousiasmeren om ons verder positief te profileren met als doel steeds meer toeristen te trekken naar voormalig eiland Wieringen onderdeel van Hollands Kroon.

Stichting Visserijdagen


Adres: Havenkade 1, 1779 GT Den Oever
Telefoon: 06 14558061

(advertentie)
Formido. Haal meer uit je huis.
(advertentie)
Poll:
5G
Ja
Alleen als het veilig is
Overbodig
Nee
  
Occasions
Toyota Verso 1.8 Dynamic
€ 23.745,-

Te koop VW Golf Automaat
€ 13.990,-

Algemeen nieuws:
Algemeen internetnieuws:
Algemeen wetenschapsnieuws:
Wieringer historie:
Juliana - Klik op de foto voor een grotere versie en meer informatie...